dimecres, 21 de setembre del 2016

EL PSC INSTA LA GENERALITAT A PAGAR LA PRESTACIÓ PER FILL A CÀRREC QUE DEU A 21.000 FAMÍLIES TARRAGONINES DES DEL 2010



La diputada socialista al Parlament per Tarragona Rosa Maria Ibarra ha exigit avui al Govern de la Generalitat “a què fixi un calendari de pagament per a les 21.000 famílies de les comarques tarragonines que, segons estimacions del grup socialista, encara esperen el pagament de la prestació per fill a càrrec a la que tenen dret. Una llista que ha anat augmentant des de que CDC i els seus socis parlamentaris governen Catalunya a finals de 2010.”

Segons ha recordat la diputada vallenca el mateix Síndic de Greuges de Catalunya ha reclamat per escrit en reiterades ocasions a la Generalitat per a què pagui les prestacions pendents per infants a càrrec. Cal tenir present que són ajudes destinades a famílies amb pocs ingressos que es donen pel naixement d’un fill.

“Estem parlant d’unes ajudes essencials per lluitar contra la pobresa infantil i que o bé no arriben o bé acusen retards inexcusables. Des de finals de 2010 Convergència, ara amb el suport parlamentari d’ERC i de la CUP, ha retallat les prestacions que més afecten la vida quotidiana de les classes populars com l’habitatge, les prestacions d’atur, l’assistència sanitària i el suport a les famílies. És intolerable que aquells que parlen tot el dia de país deixin a l’estacada als habitants més vulnerables als efectes de la crisi d’aquest país que dialècticament s’emfatitza”, ha subratllat Ibarra.  

“Mentre ens llancem les banderes pel cap cada dia tant el Govern de Catalunya com el Govern d’Espanya condemna a moltes famílies a l’exclusió social i a la pobresa. La veritat és que no hi ha una autèntica política de suport a les famílies més enllà de la retòrica. Hem de tornar a situar la solució als problemes reals de les persones en l’epicentre de la política, aquesta almenys és la convicció íntima dels socialistes.”

Rosa Maria Ibarra ha recordat que va ser el Govern d’Artur Mas qui va decidir suprimir el caràcter universal de la prestació per fills a càrrec menors de tres anys que havia impulsat l’anterior Govern de progrés.

“Doncs bé, mentre alguns dediquen el seu temps a destinar una partida pressupostària a una hipotètica declaració unilateral d’independència 21.000 famílies tarragonines encara esperen rebre allò que per llei els pertoca”, ha afirmat la diputada del PSC.

Catalunya, en relació amb el seu PIB, dedica proporcionalment menys a protecció social que el conjunt d’Espanya i de la Unió Europea (per darrera només trobem a Romania).
    

“Els socialistes instem la Generalitat a actuar de manera decidida corregint els augments de la pobresa i de la desigualtat social que hi ha ara mateix al país. No podem esperar 18 mesos, ni 18 dies, a impulsar accions concretes en l’ús dels serveis públics molt particularment en l’etapa infantil perquè els nens i nenes són les víctimes més exposades a les desigualtats ja des de la seva infantesa”, ha conclòs Ibarra.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada