dijous, 8 de setembre del 2016

EL PSC DE RODA DE BERÀ DEMANA AL CONGRÉS LA MILLORA DELS ACCESSOS A L’ARC DE BERÀ



El portaveu socialista a l’Ajuntament de Roda de Berà, Josep Antoni Benedicto, ha explicat aquest dijous que el grup socialista ha portat al Congrés dels Diputats la reivindicació de la millora dels accessos a l’Arc de Berà.

“Es dóna la circumstància que l’Arc de Berà és el monument romà més vist de Catalunya però també el menys visitat”, ha raonat el portaveu del PSC. “No hi ha un accés clar, ni una zona d’aparcament habilitada, ni res que ens convidi a aturar-nos per gaudir d’un monument únic en les seves característiques al conjunt del país.”

Segons el regidor socialista “des del grup municipal del PSC defensem la projecció del nostre patrimoni arquitectònic, històric i cultural com a un element essencial per dinamitzar Roda a tots els nivells. Pensem el que això suposaria, per exemple, pel que fa a guanyar visitants, dinamitzar el nostre comerç o ampliar el nombre de clients del nostre sector de restauració. Quan es té un actiu tant important com l’Arc de Berà és quasi un pecat tenir-lo desaprofitat, aïllat i inactiu enmig d’una carretera.”  

En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, que ha estat l’encarregat de presentar una pregunta per escrit al Govern demanant que s’habiliti aquesta zona d’accés al recinte del monument.


“Cal tenir present que l’Arc de Berà va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ara fa 16 anys. És incomprensible, doncs, que continuï isolat en una rotonda enmig de la N-340. Els socialistes demanem al Ministeri de Foment que adeqüi tota la zona adjacent al monument per facilitar l’aparcament dels vehicles, l’accés a l’Arc de Berà i la posterior sortida i connexió amb la carretera. Volem que el Govern detalli les inversions amb un calendari d’execució dels treballs. Entenem que es tracta d’una obra menor que no té cap dificultat tècnica ni suposa cap gran esforç pressupostari, per tant, volem una resposta en breu que doni satisfacció a aquesta reivindicació unànime dels veïns de Roda de Berà”, ha conclòs Joan Ruiz.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada