dimecres, 13 d’abril del 2016

EL PSC INSTA AL GOVERN A CONSTRUIR LA NOVA ESTACIÓ FERROVIÀRIA DE TORREDEMBARRA



El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei al Congrés en la que s’insta al Govern a redactar el projecte per construir la nova estació ferroviària de Torredembarra, de comú acord amb l’Ajuntament de la vila. Aquesta proposició es debatrà a la Comissió de Foment del Congrés.

Segons ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz, “el 2014, és a dir, fa dos anys tant el ministeri de Foment com ADIF es van comprometre a construir una nova estació a Torredembarra i a dur a terme treballs de millora i d’endreçament de les instal·lacions actuals, en estat realment molt lamentables.”

“Malgrat que s’ha fet alguna actuació per netejar l’estació i tancar els esvorancs més degradats hores d’ara seguim esperant que el Govern del PP impulsi la construcció de la nova estació tal i com es va comprometre a fer. D’aquí la proposta de resolució presentada pel grup socialista recollint el clam unànime de tota la ciutadania torrenca en favor d’una estació digne per a la ciutat.” 

En la mateixa línia s’ha manifestat el regidor socialista de Torredembarra Vale Pino qui ha recordat que “l’estació no dóna servei a una petita comunitat d’usuaris sinó que és una de les que registra un major nombre de viatgers de tota la província. Segons les nostres dades fins a 30 trens diaris, en cada direcció, transiten per la nostra estació.”

Vale Pino ha recordat les mobilitzacions periòdiques i permanents en defensa d’una estació digne que s’han succeït a Torredembarra en els darrers anys, inclosa una manifestació multitudinària el 2014. Cal tenir present també que l’estació dóna servei a molts veïns de municipis propers a Torredembarra com ara la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, la Nou, Salomó, etc.


“Malgrat aquest elevadíssim volum de trànsit l’estació havia arribat a tenir un aspecte realment molt degradant, amb brutícia acumulada i manca de serveis bàsics. Així mateix, havíem denunciat esvorancs a les mateixes barreres de protecció de la via el que suposava un perill addicional donat que la via ferroviària travessa el nucli del poble. No ens mereixem aquests equipaments amb un estat i unes condicions tan precàries. Torredembarra necessita, exigeix, una estació capaç de donar servei a les necessitats reals del nostre poble. Aquesta ha estat sempre la convicció dels socialistes i per això hem decidit portar el tema al Congrés”, ha reblat el regidor del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada