dimecres, 13 d’abril del 2016

ACCIÓ CONJUNTA DEL PSC AL PARLAMENT EUROPEU, AL CONGRÉS I AL PARLAMENT DE CATALUNYA PER EVITAR EL TANCAMENT DE COVESTRO I ERCROS



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha impulsat iniciatives conjuntes al Parlament europeu, al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya a fi i efecte d’impedir el tancament de les plantes de Covestro i Ercros a la província de Tarragona.

En aquest sentit, l’eurodiputat socialista Javi López ja ha anunciat que traslladarà el cas davant de la Comissió Europea per protegir la indústria tarragonina i ha afegit que denunciarà el tancament de la planta de Covestro com un cas de deslocalització entre països membres de la Unió Europea.

Així mateix, el diputat socialista Joan Ruiz ha fet públic avui que el grup socialista al Congrés presentarà una proposta de resolució instant al Govern a fer una tasca de mediació entre els treballadors i les empreses Covestro i Ercros a fi i efecte d’evitar el tancament de les plantes i garantir la continuïtat dels llocs de treball.

“El tancament d’ambdues plantes deixaria al carrer, directament, més de 300 treballadors. Per tant, parlem d’un tema essencial per a més de 300 famílies. Les comarques tarragonines acumulen ja quasi 70.000 aturats censats i no podem continuar instal·lats en la inacció que han demostrat, i demostren cada dia, tant el Govern del PP a Madrid com el Govern de CDC-ERC-CUP a la Generalitat.”

“És l’hora de reaccionar i concretar solucions reals! Per això els socialistes hem impulsat aquesta acció conjunta a Catalunya, Espanya i Europa i emplacem a la resta de grups a fer tots els esforços que siguin necessaris per evitar els tancaments i salvar la continuïtat dels llocs de treball. En aquest empeny permanent, al costat dels treballadors, és a on sempre ens trobaran els socialistes”, ha afirmat Joan Ruiz.

En la mateixa línia s’ha expressat la diputada socialista al Parlament Rosa Maria Ibarra qui ha recordat que recentment la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup socialista per la qual s’insta al Govern de la Generalitat a facilitar la mediació entre les empreses Covestro i Ercros i els treballadors a fi i efecte d’explorar totes les possibilitats per mantenir els llocs de treball actualment existents.

“Això és fonamental per a nosaltres però volem també anar més enllà i cercar punts d’acord per garantir la continuïtat de la generació de l’activitat econòmica a les nostres comarques. Això passa, entre d’altres mesures, per impulsar un pla d’industralització de comú acord amb les empreses, sindicats i agents socials i territorials de Tarragona.”


“No podem quedar-nos en tan sols mostrar solidaritat amb els treballadors afectats pels acomiadaments. La nostra responsabilitat, la de tots els grups -més encara si estan al Govern-, és donar una resposta real a un problema real a peu de carrer. Per exemple, nosaltres hem defensat i ho reiterem ara que hem d’aprofitar els ingressos que guanyarà la Generalitat via impost sobre les centrals nuclears per finançar la reindustralització de les comarques tarragonines i crear així nous llocs de treball. No fer res i lamentar-se després és ser part del problema, no de la solució”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada