dimecres, 20 d’abril del 2016

EL PSC DEMANA RECUPERAR LA LLEI DE BARRIS I DESTINAR 10 MILIONS D’EUROS AL CAMP DE TARRAGONA



El PSC ha demanat al Govern de la Generalitat la recuperació de la dotació pressupostària per actuacions integrals als barris, en el marc de la llei de barris, que va ser suprimida pel Govern de CiU el 2011.

Segons ha subratllat el secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona Josep Masdeu, “la llei de barris, impulsada pel Govern de progrés el 2004, va ser un instrument enormement eficaç al servei dels ajuntaments per garantir la cohesió social als pobles i ciutats del país, també dels municipis tarragonins. Acabar amb aquestes ajudes estructurals s’ha demostrat com un error gravíssim del Govern d’Artur Mas.”

En aquest sentit, Masdeu ha reivindicat que es destinin 10 milions d’euros als municipis del Camp de Tarragona en la primera convocatòria de la nova llei de barris rescatada.

“No és fer volar coloms, ni és cap promesa estèril, només cal recordar que durant els anys de Govern catalanista i d’esquerres la Generalitat va destinar 54 milions d’euros de la llei de barris a municipis del Camp de Tarragona. Per tant, no demanem res que no sigui perfectament possible de fer si hi ha voluntat política per a dur-ho a terme. No entendríem que cap grup es manifestés en contra de quelcom tan elemental...”

Cal recordar que la llei de barris va beneficiar nombrosos barris de municipis tarragonins entre els quals el barri de Camp Clar de Tarragona, el barri del Carme de Reus, el nucli antic de Cambrils, el barri antic de Valls, el centre històric de Montblanc, el nucli antic del Vendrell, la part alta de Tarragona, el nucli urbà de l’Espluga de Francolí, el nucli històric de Falset, etc. Més de 400.000 tarragonins i tarragonines se’n van beneficiar.

Josep Masdeu ha afegit que les noves actuacions integrals als barris haurien d’incloure nous factors que la crisi econòmica ha introduït com el foment de l’ocupació, la millora de l’eficiència energètica, etc.


Així mateix, entre el paquet de mesures urgents que els socialistes consideren “fonamentals pel municipalisme” s’inclou la creació d’un fons per a la rehabilitació d’habitatges i també d’un fons per a la inversió local. “Els ajuntaments són l’administració que està més propera als ciutadans i, per tant, la primera en donar resposta a les seves necessitats. No entenem i no trobem just que la Generalitat no pagui el deute que té amb els ajuntaments catalans. Aquesta insolvència política i econòmica l’únic que provoca són problemes addicionals als veïns dels pobles i ciutats del país que són els que acusen la manca de serveis i prestacions que això comporta”, ha conclòs el secretari de política municipal dels socialistes tarragonins. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada