dimarts, 26 d’abril del 2016

EL PSC DENUNCIA QUE MÉS DE 2.000 TARRAGONINS CONTINUEN EN LLISTA D’ESPERA PER ACCEDIR A UNA PLAÇA DE RESIDÈNCIA PÚBLICA PER A LA GENT GRAN“Segons les mateixes dades oficials de la Generalitat més de 2.000 persones estan en llista d’espera a les comarques tarragonines per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran, una xifra realment intolerable”, així ho ha denunciat avui la diputada socialista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, que ha demanat al Govern que atengui amb les dotacions econòmiques necessàries, en els pressupostos de la Generalitat que s’han de presentar en breu, la realitat diària que viuen moltes famílies.

Rosa Maria Ibarra ha recordat que el Govern de CDC-ERC ha vingut ignorant durant els darrers anys totes les propostes del PSC per reduir aquestes llistes d’espera, establint calendaris i fixant recursos, a les residències públiques. “Estem parlant d’uns ciutadans que no poden esperar. Quina sortida se’ls dóna amb aquestes llarguíssimes llistes d’espera? Doncs anar a una residència privada –qui s’ho pugui pagar- o bé deixar en exclusiva la responsabilitat de tenir cura dels avis en mans dels familiars. Aquesta és la disjuntiva real amb la que es troben moltes famílies.”

En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que segons les mateixes associacions de Gent Gran de Catalunya el temps d’espera efectiu per accedir a una plaça pública d’una residència es dilata fins a cinc anys.  

“Com sempre passa, darrere dels números hi ha una realitat que en molts casos és realment dramàtica. Per exemple, parlant amb associacions de Gent Gran ens expliquen casos d’avis i àvies que requereixen ser atesos vàries vegades durant la nit amb el que això comporta pels familiars que en tenen cura i que l’endemà han d’anar a treballar.”

Rosa Maria Ibarra ha reiterat el compromís del PSC de sumar esforços on faci falta, també al Parlament, per fixar una agenda social que doni una resposta efectiva a la situació que es viu a peu de carrer a Catalunya.


“Amb el conflicte institucional permanent i amb discursos abrandats estèrils no anem enlloc. No podem parlar cada dia de “la llibertat” quan aquesta llibertat i la dignitat que comporten els és negada, per exemple, a les persones amb discapacitat que es veuen obligades a viure amb menys de 100 euros al mes. Els catalans ens mereixem que entre tots siguem capaços d’establir un pla que garanteixi els serveis bàsics de l’Estat del Benestar i uns ingressos mínims per a tothom, tal i com defensen les associacions del tercer sector i les ONG que treballen l’àmbit de la pobresa i les desigualtats com Save the children”, ha conclòs la diputada vallenca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada