dijous, 14 de març del 2013

NÚRIA SEGÚ: “AVUI S’HA APROVAT AL PARLAMENT L’INICI DE LA PRE-INSCRIPCIÓ DE P3 A L’ESCOLA GIL CRISTIÀ DE LA SELVA DEL CAMP”




El ple del Parlament s’ha pronunciat avui sobre l’obertura de la pre-inscripció de P3 per al curs 2013-2014 a l’escola Gil Cristià per garantir la continuïtat del centre i sobre el manteniment per al curs vinent de les tres línies de P3 a les escoles de titularitat pública de la Selva del Camp.

La primera proposta ha obtingut 63 vots a favor, 50 en contra (els diputats de CiU) i 20 abstencions (els diputats d’ERC). La segona proposta ha estat rebutjada per 63 vots a favor, 70 en contra (CiU i ERC) i cap abstenció.

En relació a aquesta qüestió, la diputada del PSC al Parlament, Núria Segú, ha denunciat “el canvi de vot al darrer minut d’ERC al Parlament a la proposta que demanava el manteniment de l’escola Gil Cristià de la Selva del Camp. Avui ERC ha sacrificat aquesta escola de la Selva del Camp a l’altar del pacte que manté amb CiU a Catalunya.”

En concret, la diputada socialista ha explicat que ERC s’havia compromès a votar a favor del punt de la moció que demanava que s’obrís la preinscripció de P3 a aquest centre educatiu el curs vinent, 2013-2014.

“ERC s’havia compromès amb els pares de l’escola a aprovar aquest punt de la moció. Doncs quina ha estat la nostra sorpresa quan a l’hora de la votació ERC ha fet marxa enrera, in extremis, i s’ha abstingut d’aquest punt i ha votat en contra del segon que demanava el manteniment de l’oferta pública de P3 al municipi.”

El PSC i la resta de grups, tret de CiU i d’ERC, han votat a favor de mantenir l’escola i les seves tres línies de P3 tot acceptant la proposta de col·laboració econòmica de l’Ajuntament.

La diputada socialista ha subratllat que, a diferència d’aquesta escola de la Selva del Camp, ERC si ha votat a favor del manteniment d’altres escoles catalanes que CiU vol suprimir. “Per tant, al final els ciutadans de la Selva del Camp pagaran la factura del matrimoni polític que mantenen de facto els senyors Mas i Junqueras.”

“Denunciar el vot en contra dels diputats de CiU és quasi anecdòtic. Ja sabem que els diputats tarragonins de CiU sempre s’arronsen quan des de Barcelona els diuen que han d’obviar els interessos dels ciutadans de les comarques tarragonines”, ha afirmat Núria Segú.

Núria Segú ha acabat dient que “no em puc imaginar que el Govern de la Generalitat no faci cas d’allò que ha aprovat el Ple del Parlament avui encara que no seria la primera vegada que incompleix un acord de la Cambra de representació de tots els catalans. Perquè tot i que els socialistes ho considerem insuficient, almenys hi ha un mandat clar de manteniment de l’escola Gil Cristià.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada