divendres, 1 de març del 2013

450 EUROS MENYS PELS PENSIONISTES VALLENCS




Enguany els pensionistes vallencs, com els de la resta del país, cobraran uns 450 euros menys del que, per llei (aprovada pel mateix PP), els pertoca. Deixaran d’ingressar aquests diners per una decisió del  Govern del PP davant de l’últim col·lectiu que els quedava per retallar: el dels pensionistes. Lluny queden les promeses solemnes de Rajoy durant la campanya electoral: “pasaré la tijera por todo, excepto por las pensiones, la educación y la sanidad pública.” Doncs al final la formula correcte que han aplicat ha estat: “pasaré la tijera por todo, y por las pensiones, la educación y la sanidad pública... tambien”.

La trampa que han utilitzat aquest cop per incomplir l’última promesa electoral que els quedava per saltar-se a la torera ha estat la no revalorització de les pensions per aquest 2013 d’acord amb l’IPC. En aquest cas la decisió  té el greuge afegit de que es va fer amb una especial covardia perquè la retallada es va anunciar uns dies després de celebrar-se les eleccions al Parlament. Abans de les eleccions el PP va jurar sobre el més sagrat que no tocaria el poder adquisitiu dels pensionistes (fins i tot, va votar en aquest sentit al Congrés dels Diputats). I uns dies després de les eleccions catalanes... tachan! Sorpresa, donde dije digo, digo Diego i ara s’anuncia que “lamentablement” es veuen obligats a no revaloritzar les pensions.

Malgrat això, vull donar un missatge d’esperança. Per primer cop a la història de la nostra democràcia, tot els grups polítics representats al Congrés, tret del PP, han decidit recórrer junts aquesta decisió injusta del Govern de Rajoy davant del Tribunal Constitucional. Estic convençuda de el Tribunal reconeixerà allò que és d’estricte justícia, que la llei s’ha de complir i també els drets garantits per la mateixa Constitució i que, per tant, obligarà al Govern a rectificar.

La veritat és que les retallades, engany i incompliments del PP ja fa temps que han superat totes les línies vermelles. En el cas dels pensionistes la seva actuació ha estat especialment perversa. Convençuts com estan que es tracta d’un dels seus principals graners de vots, han evitat anunciar cap mesura lesiva en període electoral propiciant així que els pensionistes hagin de fer front ara a una disminució real dels seus ingressos (una situació molt greu si tenim en compte que moltes famílies utilitzen part de la pensió dels seus avis a sobreviure econòmicament ja que molts dels seus membres estan a l’atur i ja no cobren cap prestació.)

Aquests incompliments contrasten amb l’obra de Govern de l’executiu socialista. Així, entre el 2004 i el 2011 les pensions mínimes de jubilació van augmentar, de mitjana, un 46% i la pensió mitjana de jubilació un 40%. Certament durant l’any 2011 fruit d’una acord ajustat a dret, les pensions van perdre un 1,2% de poder adquisitiu, amb excepció de les mínimes que es van revaloritzar un 1%.

Perquè després diguin que no hi ha diferències entre la dreta i l’esquerra i que tots els polítics són iguals...    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada