divendres, 22 de març del 2013

CIU NO COMPLEIX AMB EL CAMP DE TARRAGONA




Tots recordareu el solemne compromís de l’aleshores candidat de CiU a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, en el debat electoral previ a les eleccions: “si jo sóc president i CiU guanya les eleccions em comprometo a reduir l’atur a la meitat durant aquesta propera legislatura.” Tres anys després d’aquesta afirmació categòrica l’atur no tal sols no s’ha reduït a la meitat sinó que s’ha incrementat fins a límits històrics mai assolits. Des de que Mas és president i CiU torna a governar la Generalitat l’atur s’ha incrementat a les comarques tarragonines en un 21% i ha crescut en més de 10.000 persones fins superar els llindar dels 60.000 aturats. El pitjor és que no hi ha ni el més mínim rastre de què aquesta destrucció d’ocupació s’hagi d’aturar.

Una segona conseqüència molt negativa d’aquests que prometien fer més amb menys és l’augment més que alarmant de la pobresa a la nostra societat. Així, a les comarques del Camp de Tarragona l’índex de risc de pobresa s’ha elevat fins al 33% de la població i a les Terres de l’Ebre fins al 37%. Les taxes més altes de tot Catalunya!  (la mitjana és del 22%)

I mentre l’atur, la pobresa  i les desigualtats creixen com l’escuma, que fan Mas, el seu Govern i els diputats de CiU per Tarragona per pal·liar aquesta situació? Res de res. Més aviat menys que res, perquè unilateralment van decidir suspendre a darrera hora la cimera social a la que es van comprometre i que havia de posar damunt la taula mesures concretes per lluitar contra l’atur i l’empobriment d’àmplies capes de la població. És que hi ha algun motiu per suspendre aquesta cimera quan tenim a Catalunya més de 800.000 aturats dels quals més de la meitat són de llarga durada i ja no perceben cap prestació?

Com es possible que se suspengui aquesta cimera social quan, al mateix temps, s’impulsa el Consell Assessor de la Transició Nacional?
Sintetitzant en poques paraules el que està passant: tenim un govern amb prioritats equivocades.

I aquí al Camp de Tarragona a què dediquen el seu temps i suposo que esforços, els representants del Govern? Algú sap com es diu el delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona? I els delegats territorials de les diferents conselleries? No crec que ho sàpiga gaire gent perquè la seva absència en la activitat  pública  supera tots el que havíem vist fins ara. De fet, la darrera vegada que vaig veure als mitjans de comunicació al delegat del Govern en qüestió amb els seus delegats territorials era en una calçotada organitzada per CiU. Com a bona vallenca em sembla fabulós que el senyor delegat i la seva gent gaudeixin d’una bona calçotada però crec que la immensa majoria de vosaltres coincidireu amb mi en què no ens cal tenir una representació del Govern de la Generalitat al territori tan sols perquè vagin menjant calçots. Volem, necessitem, saber que estan treballant per al nostre territori. Sabem que no son moments de grans inversions i de grans anuncis -Barcelona Word a part-, és el moment de les persones, d’intentar minimitzar les conseqüències de la crisi i  de recolzar als que més ho necessites, a més de pagar els deutes, es clar!

Acabo, i no vull deixar de  reconèixer una de les activitats de la delegació de la Generalitat al Camp de Tarragona,  distribuir una revista institucional.  Sabeu com es diu aquesta revista? “Èxit”. Èxit, en unes comarques on ja tenim més de 60.000 aturats registrats i on el  33% de la població està en risc de pobresa que vol dir que els seus ingressos anuals son menors a 7.330 euros anuals segons dades de Càrites d’aquesta mateixa setmana. En fi...
     

Article d’opinió de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada