dilluns, 18 de març del 2013

EL PSC DENUNCIA LA INACCIÓ DE LA GENERALITAT AL CAMP DE TARRAGONA




“Avui volem denunciar la manca d’acció, més aviat la inacció, del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona. Els socialistes afirmem que el Govern està desbordat per la situació, que té paralitzada la seva obra de Govern, i que és incapaç de fer front a aquesta tessitura”, així de contundent s’ha manifestat la diputada socialista, Núria Segú, en acabar la reunió de treball que avui han mantingut els diputats al Congrés i al Parlament i els senadors que el PSC té a la demarcació de Tarragona.

Segons ha alertat Núria Segú, “la vessant més dramàtica d’aquesta inacció absoluta és l’augment de l’atur que ja supera les 60.000 persones al Camp de Tarragona. Això suposa un increment del 21% en el nombre d’aturats tarragonins des de que Artur Mas és president del Govern, el mateix Artur Mas que va prometre reduir l’atur a la meitat.”

L’altra dada molt preocupant és l’augment de l’índex de risc de pobresa que al Camp de Tarragona és del 33% i a les terres de l’Ebre del 37%, molt per sobre de la mitjana catalana que és del 22%. “A la província de Tarragona registrem un augment de la pobresa per damunt de la mitjana del país. I quina resposta trobem per part del Govern a aquesta situació? La supressió unilateral per part de la Generalitat de la cimera social que havia de posar el fil a l’agulla a aquest augment de l’atur i la pobresa.”

Finalment, el PSC ha denunciat la “nul·la” influència del territori en el Govern de CiU. “No hi ha ni consellers tarragonins al Govern, el delegat del Govern al Camp de Tarragona està desaparegut, els diputats tarragonins de CiU al Parlament no diuen res...”

Davant d’això el PSC s’ha compromès a impulsar dues iniciatives. La primera, demanar que es reactivi amb caràcter d’urgència el Pla Estratègic del Camp de Tarragona, actualment paralitzat pel Govern, a fi i efecte de crear ocupació i sumar esforços per generar sinèrgies en aquells àmbits productius que són propis de Tarragona.

En segon lloc, “el grup socialista demanarà al Parlament que s’impulsi el projecte del Logis Penedès, el que serviria per crear nous llocs de treball en la comarca tarragonina més castigada per l’augment de l’atur, i també que s’aprovin mesures concretes per reactivar econòmicament la comarca de la Ribera d’Ebre.”

Finalment, Núria Segú ha emplaçat al delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona “a què ens expliqui que pensa fer la Generalitat en el nostre territori aquesta legislatura. Com està el tema de BCN World? Perquè no en sabem res... Com pensen reduir l’atur a les nostres comarques? I lluitar contra l’increment de la pobresa? I els impagaments de la Generalitat als Ajuntaments tarragonins? De moment, l’única certesa que tenim és que tots els consellers de la Generalitat han presentat les seves prioritats per aquests quatre anys i Tarragona i la seva gent no surten per enlloc”, ha conclòs la diputada socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada