divendres, 30 de març del 2012

UNA VAGA GENERAL MÉS NECESSÀRIA QUE MAI


Aquest dijous a Valls també s’ha fet vaga al igual que a la resta del país que s’ha paralitzat amb motiu de la vaga general convocada per les centrals sindicals. Una vaga provocada per la contrareforma social que sota el pseudònim “reforma laboral” ha impulsat el Govern del PP. Crec, sincerament, que mai d’ençà la recuperació de la democràcia una vaga ha estat tan justificada una protesta dels treballadors. La reforma laboral aprovada pel PP ha acabat amb els drets laborals conquerits pels ciutadans durant les darreres dècades i ha destruït el marc en el que fins ara es venien regint les relacions laborals al nostre país i que ha afavorit la millora de les condicions de treball i de vida de les persones.

Com a diputada i, per tant, persona amb responsabilitats polítiques no puc fer vaga, però si puc decidir deduir la part proporcional del meu sou d’aquest dia i donar-lo a organitzacions socials. Ho he fet com mostra de solidaritat amb els treballadors i amb els objectius polítics de la vaga i de la mateixa manera també ho han decidit la resta dels meus companys parlamentaris socialistes. Així mateix, vaig assistir a les manifestacions convocades pels sindicats que es van dur a terme per la tarda.

L’origen i el catalitzador d’aquesta vaga general, com deia, és la reforma laboral que el Govern de Mariano Rajoy s’entesta a mantenir malgrat el clamor social en contra de la immensa majoria de la societat. Una reforma laboral que només està servint per augmentar l’atur i el nombre d’acomiadaments. A més a més, permet als empresaris rebaixar els salaris, el que frenarà més el consum i l’activitat econòmica. D’aquesta manera hem entrat en cercle viciós: menys treball, salaris més baixos, menys consum i menys ocupació.

Això és nefast pel conjunt del país però especialment pels treballadors i les rendes mitjanes i baixes que són la gran majoria. Els socialistes ens hem oposat a aquest nou desgavell de la dreta perquè estem convençuts que la reforma és injusta perquè fa recaure el pes de la crisi sobre les espatlles d’aquells que no són responsables de la seva gestació i esclat. Es ineficaç perquè només generarà més atur i no contribuirà per res a la reactivació econòmica que es que necessitem, mesures destinades a afavorir el crèdit pels emprenedors i empresaris, accions destinades a fomentar el consum i l’activitat econòmica son el camí i no ajustos sobre les despeses sense mesures que fomentin els ingressos.

Des del PSC continuarem treballant al Congrés, al Parlament, als ajuntaments i a les institucions per evitar que aquesta la política de retallades permanents que practica la dreta de CiU-PP continuï laminant els drets que tants anys d’esforç col·lectiu ens ha costat d’aconseguir.

Article d'opinió de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada