dijous, 1 de març del 2012

NÚRIA SEGÚ: “LES RETALLADES DEL GOVERN POSEN EN PERILL QUE UNS 1.600 TARRAGONINS CONTINUÏN COBRANT L’AJUDA DE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ”


Segons ha denunciat aquest dimecres la diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, les darreres retallades del Govern “dels millors” d’Artur Mas “posen en perill que uns 1.600 tarragonins que fins ara percebien la Renda Mínima d’Inserció la puguin continuar cobrant durant aquest 2012.”

La diputada vallenca ha explicat que el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2012 aprovat per CiU i PP preveu que, com a màxim, 18.000 persones percebin enguany aquesta Renda Mínima d’Inserció. “Doncs bé, durant l’any passat més de 33.000 ciutadans van cobrar aquesta Renda Mínima d’Inserció. Que pretenen doncs CiU i PP? Que més de 15.000 persones, d’aquests 1.600 a Tarragona, quedin al marge d’una mínima protecció social davant els efectes de la crisi?”

Cal recordar que la Renda Mínima d’Inserció és una prestació destinada a aquelles persones o famílies que s’han quedat sense recursos per tal que puguin atendre les seves necessitats més bàsiques.

“Per desgràcia, com a conseqüència de la crisi, el nombre de perceptors d’aquesta ajuda no ha fet res més que augmentar durant els darrers anys. passant de les 12.570 famílies que percebien l’ajuda el 2008 a les més de 33.700 famílies que la rebien l’any passat.”

Segons Núria Segú, “la demanda per acollir-se a aquesta Renda Mínima d’Inserció s’ha quadruplicat en els darrers tres anys. En aquests moments, hi ha més de 10.000 expedients valorats positivament pels treballadors socials que esperen que el Departament els resolgui per tal que es comencin a pagar.”

La diputada socialista ha explicat que per posar el fil a l’agulla a aquesta situació el PSC ha presentat al Parlament una moció a fi i efecte de què es dugui a terme un pla de xoc “per evitar que es produeixi aquesta situació en què persones que han demanat l’ajuda i que la necessiten com l’aire que respiren es trobin amb el silenci administratiu i la demora com a respostes. Parlem d’un tema essencial que impedeix l’arribada de recursos a les persones que més ho necessiten.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada