dimecres, 28 de març del 2012

EL PSC DE CUNIT HA OFERT A L’ALCALDESSA UN PACTE DE GOVERN A FI I EFECTE DE FER FRONT A LA DIFÍCIL SITUACIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT


El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Cunit ha ofert a l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, un pacte de Govern a fi i efecte de posar el fil a l’agulla a la difícil situació econòmica que viu el consistori.

Segons la portaveu socialista, Judith Alberich, “volem ser corresponsables en la elaboració i gestió dels pressupostos. Entenem que la situació excepcional que estem vivint justifica un Govern de concentració a l’Ajuntament per part de totes les forces polítiques representades a la sala de plens. Diumenge vaig transmetre aquesta proposta a l’alcaldessa i encara estem a l’espera d’una resposta.”

“En aquests moments ens trobem davant d’un pla de pagament, imposat pel Govern del PP, que obliga a l’Ajuntament ha presentar comptes equilibrats incorporant la devolució del préstec estatal. Això voldrà dir generar, aproximadament, tres milions que hauran o bé de reduir-se de la despesa corrent o bé ingressar mitjançant la pujada d'impostos. Per tant, estem en un cruïlla decisiva que ens obliga a tots a sumar esforços en la defensa dels interessos vitals més bàsics dels ciutadans de Cunit i remar en la mateixa direcció.”


Segons el PSC les línies vermelles que no hauria de travessar aquest pla de pagament són els serveis socials que presta l’Ajuntament i que han de garantir-se ara més que mai atenent als efectes de la crisi econòmica.

“Volem reduir despesa d’allà on és possible. Per exemple, nosaltres proposem reduir els ingressos dels regidors del consistori dels 560.000 euros anuals actuals a 240.000 euros, perquè cap govern pot demanar esforços d'aquest nivell a la ciutadania sense assumir-ne també. Hem estès la ma de manera lleial a l’alcaldessa i el seu equip de Govern per treballar tots plegats i ajudar a tirar endavant el consistori i el municipi en aquest context realment excepcional. Ara és moment de deixar de banda interessos partidistes i pensar només en els cunitencs i cunitenques. No acceptar aquesta disposició sincera per tacticisme polític a curt termini seria un error que, en aquests moments, Cunit no es pot permetre.”

El PSC espera que l'Alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, doni resposta a la demanada sincera que s'ha fet, que no perdem un minut en picabaralles polítiques que ara no corresponen i centrem els nostres esforços en que aquesta difícil situació afecti el menys possible a la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada