dimecres, 7 de març del 2012

JOSEP MARIA SABATÉ: “A TARRAGONA EL NOMBRE DE CIUTADANS QUE HAN RECORREGUT A LES MÚTUES PRIVADES HA AUGMENTAT EN 20.000 PERSONES EN UN ANY”


El diputat socialista al Parlament per Tarragona i portaveu del PSC en matèria de salut, Josep Maria Sabaté, ha afirmat avui que el Pla de Salut hauria de ser “un instrument de planificació estratègica del Govern per fixar objectius de salut per als propers anys, i no un instrument per reformar substancialment el model.”

“El document presentat pel Govern d’Artur Mas amaga cap a on anem realment i per això no és creïble. Mentre, al carrer els ciutadans que poden pagar-se l’atenció sanitària privada defugen del sistema públic.”

Segons ha subratllat el diputat socialista, “al Camp de Tarragona el nombre de ciutadans que han recorregut a les mútues de salut privades ha augmentat en 20.000 persones, passant del 24% sobre el total de la població al 27,1% en poc més d’un any. Així és com el Departament pretén resoldre les llistes d’espera que registrem a Tarragona i a la resta del país?”, s’ha preguntat el diputat reusenc.

Josep Maria Sabaté ha denunciat el col·lapse de les urgències i ha assegurat que “la salut dels ciutadans empitjora mentre estan a les llistes d’espera. Això no s’arregla sense més recursos. Som la Comunitat Autònoma que més ha retallat la inversió en salut en dos anys, amb un 14% i un total de 1.382 M€. Un trist rècord del Conseller Ruiz, que aquest any paga la festa assumint el 50% de les retallades del Pressupostos de la Generalitat.”


El portaveu socialista ha recordat que el Departament de Salut farà un dèficit important del pressupost. “Ens consta ja avui una desviació pressupostària reconeguda pel conseller d’ economia de gairebé 600 M€, i creiem que no podrà evitar una despesa desplaçada de menys de 150 M€. Estem parlant d’un total de 750 M€, és a dir, un total del 7 i mig per cent del seu pressupost. De què els ha servit, doncs, un any tan convuls i amb tantes retallades, per acabar amb un dèficit similar al de l’any passat?”, s’ha preguntat.


Respecte a la fragmentació de l’Institut Català de la Salut, Sabaté creu que “es posa en evidencia la feblesa del Conseller i del President de l’ICS per abordar una reforma d’aquesta magnitud en aquests moments. Quan a tot arreu es tendeix a unificar empreses públiques per enfortir-ne la capacitat de resposta, a Catalunya plantegem el contrari, atomitzar i empetitir, per fer-les menys resolutives i capaces. El trossejament de l’ICS es un cas flagrant de desorientació”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada