dimarts, 13 de març del 2012

CRT DE VILA-SECA I SALOU, UN CAS INCOMPRENSIBLE


El Consorci Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou ha deixat d'existir perquè un dels consorciats - l'Ajuntament de Salou - ha decidit donar-se de baixa. Ho ha fet perquè, en comptar amb més territori on es desenvolupa l'activitat de Port Aventura, creu que és injust que hagi vingut rebent només un 50 % dels seus beneficis.

Salou esperava, ara que els estatuts del Consorci preveuen revisar-lo després de vint anys de funcionament, que es modifiqués la situació. Però s’ha trobat amb la sorpresa que el Govern ha presentat una esmena a l’anomenada llei d’acompanyament dels pressupostos que prolonga la situació. Una esmena, per cert, presentada mig d’amagat i que quan la vàrem descobrir i passar als nostres companys del PSC de Salou va significar tota una sorpresa fins i tot pels grups governants que son es mateixos que donen suport al Govern de Catalunya.

Govern que no pot al·legar ignorància del problema perquè fa mes de sis mesos que va rebre una moció de l'ajuntament de Salou aprovada per unanimitat de tots els grups municipals reclamant la revisió de les condicions del CRT.

En tota societat existeixen interessos contraposats entre privats, entre privats i administració o, com el cas que ens ocupa, entre administracions. I els governs, en aquest cas el de la Generalitat ha d'assumir la gestió d’un conflicte que s’ha creat en un organisme que presideix un Conseller del propi Govern i que, per tant, encara té més obligació de resoldre.

Per altra banda, des del nostre punt de vista, en haver abandonat el CRT l'ajuntament de Salou, aquest consorci ja no existeix. Llavors, quin sentit té mantenir i voler aprovar una esmena referida a un organisme que ja no existeix?

Aquest Govern anomenat dels millors no sap o no vol gestionar un conflicte o s'està plegant als interessos d'una de les parts creant un enfrontament innecessari i fàcil de resoldre en un inici com és la renegociació de les negociacions d’un Consorci. És, per altra banda, irresponsable presentar una imatge de conflicte i de paràlisi de l'administració publica en un dels centres turístics més important s del nostre país. Un govern que presumia de business friendly està demostrant que no millora la relació de l'administració amb la iniciativa empresarial quan es mes necessària que mai.

El PP tampoc no es pot escapar. Aquests darrers mesos vol jugar a govern i a oposició. Però si ells volen, aturen fins i tot uns pressupostos. No els demanem tant. Simplement que votin en contra d’una esmena que es votarà separadament a petició dels socialistes precisament per evitar que s'amagui en el conjunt de tot un capítol i, per tant, per facilitar que els grups parlamentaris que vulguin puguin votar aquesta esmena concreta.

Finalment, no puc deixar de remarcar la gran responsabilitat que està demostrant el PSC de Salou. Hauria estat molt fàcil treure rèdit polític situant- se en una posició exclusivament de critica a l'equip de govern de CIU i PP a Salou. Han preferit, en canvi, contribuir a la unitat política i civil per resoldre un problema que es de tots els salouencs i salouenques i no de l'ajuntament. No seré jo qui trenqui aquesta línia d'actuació d'autèntic partit de govern. Ara bé, en acabar aquest episodi, cadascú haurà d'assumir les seves responsabilitats. Els salouencs i les salouenques no ho entendrien d'una altra manera.

Article de Xavier Sabaté publicat al Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada