dijous, 15 de març del 2012

EL PSC PRESENTA UNA PROPOSTA AL PARLAMENT PER GARANTIR EL TEMPS MÀXIM D’ESPERA I ACCÉS AL SISTEMA SANITARI


El diputat socialista al Parlament per Tarragona i portaveu del PSC en matèria de salut, Josep Maria Sabaté, ha presentat la proposta del PSC per garantir el temps màxim d’espera i accés al sistema sanitari públic, una proposta que ha qualificat de “raonable i perfectament assumible si es creu en la sanitat pública d’aquest país.”

Així, la proposta fixa en un màxim de 15 dies el termini per accedir als serveis especialitzats per a la realització de proves, 1 mes per disposar del diagnòstic de tota la tipologia de càncers en cas de detectar-se indicis, 10 minuts per disposar de transport sanitari en els casos urgents i una hora com a màxim pels casos programats, i 48 hores de termini màxim per a les visites programades a la xarxa primària, entre d’altres mesures.

Josep Maria Sabaté ha explicat que “el sistema públic de salut de Catalunya ha de poder garantir aquests serveis de qualitat que s’han assolit fruït del treball i de l’esforç col·lectiu d’aquests darrers anys” i ha alertat de l’impacte negatiu de les retallades sobre l’accessibilitat del sistema.

Així, “des de que CiU governa a la Generalitat la inversió en salut s’ha reduït en un 14%, el que suposa una retallada de més de 1.300 milions d’euros sobre els sistema sanitari català. Com es pot dir que el sistema de salut no ha perdut qualitat després de que s’hagin produït 36 expedients de regulació d’ocupació que han afectat 4.000 professionals de la sanitat pública del país?”

El diputat socialista ha interpel·lat al conseller Ruiz al Parlament sobre l’accessibilitat de la ciutadania a la salut pública. Segons ha posat de relleu Sabaté, “el Govern ha suprimit l’atenció nocturna en més de 50 centres, ha tancat farmàcies i ha clausurat plantes d’hospital, amb el conseqüent impacte negatiu sobre la qualitat del sistema. Tot, a més, està contribuint també al desequilibri territorial de la xarxa de salut pública, un procés que es reforçarà amb el trossejament de l’ICS que està impulsant el Govern.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada