dijous, 26 de maig del 2011

RAONS PER CONTINUAR TREBALLANT


Diumenge passat es van celebrar eleccions municipals i a Valls, com a molts llocs del país, els resultats han estat inequívocs. La majoria dels vallencs han fet confiança a CiU per a pilotar el timó de la ciutat durant els propers quatre anys. Aprofito aquestes línies per felicitar als guanyadors i posar-me a la seva disposició per a tot allò que serveixi per a defensar l’interès i els serveis bàsics dels vallencs i vallenques.

El resultat del PSC és dolent, així de clar, sense pal·liatius. Son el pitjors resultats dels socialistes a Valls, els pitjors resultats que mai hem obtingut els socialistes a unes eleccions municipals al Camp de Tarragona i a Catalunya. Aquesta forta davallada electoral no pot atribuir-se a una única causa, ni analitzar-se en clau local –que també-. Hem d’analitzar amb deteniment les raons que han portat a molts vallencs i vallenques i també a molts catalans i catalanes a deixar de fer confiança al projecte socialista. Els resultats exigeixen una reflexió en profunditat. Hem de saber interpretar els canvis socials i atendre les noves demandes ciutadanes, restablint els llaços amb la nostra base tradicional i establint nous vincles amb els joves i els sectors més emprenedors i innovadors.

Crec que és evident que la crisi econòmica que des de fa tres anys sacseja el món ha tingut un protagonisme evident en el retrocés de l’esquerra a Valls i arreu del país, però no tot s’ha d’adjudicar a la responsabilitat de la crisi. Caldrà revisar el nostre discurs, els canals de transmissió i el model de ciutat que defensem per recuperar la confiança dels vallencs i vallenques que diumenge passat no ens la van atorgar.

Mireu, el nostre lema de campanya a aquestes eleccions a Valls era “compromís amb Valls.” Es cert, que han estat menys els vallencs que ens han fet confiança, que han entès i compartit els nostres compromisos, però no menys cert, que el nostre compromís es més ferm que mai.

Jo mateixa he estat regidora de Govern i també de l’oposició. Doncs bé, hagi estat on hagi estat sempre he tingut molt clar quines són les meves conviccions: treballar, treballar i treballar per fer avançar la ciutat i millorar la vida dels nostres veïns. L’ actual conjuntura econòmica i les decisions que s’han de prendre durant aquests propers quatre anys són i seran cabdals i vitals per el futur de la ciutat i dels vallencs i vallenques. Els socialistes i jo mateixa, ens comprometem a treballar per la ciutat des de l’oposició amb fermesa i sentit de la responsabilitat, en defensa sempre dels interessos generals de Valls i dels nostres compromisos amb les persones que ens van donar el seu vot el passat diumenge.

Com deia el president Montilla després de les eleccions autonòmiques: “hem patit una derrota però no hem estat derrotats en les nostres conviccions”, una afirmació que subscric al 100%. Perquè estic convençuda que els valors i les idees socialistes segueixen plenament vigents i no podré compartir mai les propostes – a Catalunya son ja acords del govern de la Generalitat- que pretenen convèncer-nos de que baixar impostos i reduir serveis socials és la formula màgica que ens ha de permetre sortir del pou a que ens ha conduït deixar l’interès públic, en exclusiva, a mans del mercat. Els socialistes hem de continuar treballant per explicar als ciutadans que valors com la solidaritat, l’ajuda a aquells que menys tenen i la distribució de la riquesa i dels recursos productius han de vertebrar la societat que vulguem deixar als nostres fills.

Per últim, vull que els meves darreres paraules siguin d’agraïment als vallencs i vallenques que van votar socialista diumenge, que van confiar en nosaltres per ser presents al nou consistori i fer sentir allí la seva veu. Ho farem amb fermesa i amb veu alta i clara.

Núria Segú

Candidata del PSC a la alcaldia de Valls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada