dimecres, 25 de maig del 2011

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT QUE FACI EFECTIVA LA CESSIÓ DE LES INSTAL.LACIONS DE LA CIUTAT DE REPÒS DE TARRAGONA PER A USOS SOCIOCULTURALS


El diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, ha defensat avui a la comissió d'Empresa i Ocupació una Proposta de Resolució ( PR ) demanant al Govern de la Generalitat que faci efectiu l'acord signat el passat novembre entre l'Ajuntament tarragoní i el Govern de la Generalitat que feia referència a la cessió d’una part de les instal·lacions de la ciutat del Repòs i de Vacances per a usos socioculturals.

El text original deia això, però Xavier Sabaté ha acceptat una esmena del grup de CiU "per tal d'aconseguir la seva aprovació" ( vegeu el text original i el text finalment aprovat que transcrivim al final ) .

Malgrat això, Sabaté ha manifestat en el curs de la seva intervenció que vigilarà l'acompliment de l'acord signat entre l'Ajuntament i el Govern i que "no entendria que aquesta cessió a la ciutat de Tarragona no es materialitzes abans de finals d'any perquè ja haurà passat un any i és un acord fàcil d'acomplir per al qual només cal voluntat política."

Sabaté ha ironitzat dient: “accepto incloure que es digui que es reemprenguin les converses però em temo que aquí l’única conversa que s’esdevindrà serà la trucada repetida de l’alcalde a la Direcció de Patrimoni per veure si acceleren la redacció del conveni. Per tant, a partir d’ara, que el Govern redacti el conveni i el lliuri a l’Ajuntament per ser firmat. No hi ha més.“

Text original del PSC: " El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a fer efectiu l'acord signat el 25 de Novembre de 2010 amb l'Ajuntament Tarragona aprovant la cessió d'ús temporal d'una part de les instal·lacions de la Ciutat de Repòs i de Vacances per a realitzar activitats socioculturals "

Text aprovat després de l'esmena de CiU: "El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a reprendre, en un màxim de dos mesos les converses amb l'Ajuntament Tarragona per tal d'estudiar la cessió d'ús temporal d'una part de les instal.laciions de la Ciutat de Repòs i de Vacances per a realitzar activitats socioculturals.

Així mateix, Xavier Sabate ha defensat una altra PR a la Comissió de Territori i Sostenibilitat que també ha acabat transaccionant amb el grup de CiU sobre el sistema tramviari del Camp de Tarragona.

El text que ha presentat el diputat socialista es còpia literal de la moció que va aprovar l'Ajuntament tarragoní en el plenari del mes de febrer. Xavier Sabaté ha recordat que llavors es va aprovar per unanimitat.

El text original deia: "El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a

1 - Ratificar la prioritat del sistema tramviari del Camp de Tarragona en el marc de les inversions previstes en aquest territori.

2 - Mantenir el calendari previst per al seu desenvolupament i a continuar, sense demora, l'estudi informatiu actualment en marxa i seguidament la redacció del projecte i adjudicació de les obres

3- fer les previsions necessàries, financeres i pressupostàries pel. Desenvolupament del sistema tramviari del Camp de Tarragona

El Text aprovat després de l'esmena de CiU és igual en els punts 1 i 3 però el 2 ha quedat redactat de la forma següent :

2 - establir abans de final d'any el calendari previst per al seu desenvolupament i a continuar, sense demora, l'estudi informatiu actualment en marxa i seguidament la redacció del projecte i adjudicació de les obres

Xavier Sabate ha manifestat al respecte que espera que això no signifiqui una minva de l'interès del Govern de la Generalitat que hauria de ser màxim i que es contradiu amb les manifestacions del Delegat del Govern a Tarragona sr. Joaquim Nin que va manifestar que aquest no era un projecte prioritari per a l'actual Govern de la Generalitat i ha agraït a la diputada tarragonina Victòria Forns la seva predisposició a aprovar la PR i ha acabat dient que "no ens caldrà esperar sis mesos per saber la voluntat del Govern sinó que en poques setmanes ho podrem veure en els pressupostos de la Generalitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada