dilluns, 20 de febrer del 2017

LA JSC DEMANA DES DE TARRAGONA LA BAIXADA DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES



El Consell Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya ha aprovat una resolució que demana la baixada de les taxes universitàries i que aquesta disminució sigui progressiva per tal que no afecti a les beques equitat. El Consell Nacional dels joves socialistes s’ha dut a terme a Tarragona aquest cap de setmana, concretament al barri de Bonavista.

Des de la JSC es denuncia que com a conseqüència de l’augment de les taxes universitàries i de la disminució de beques impulsada pels Governs de la dreta en els darrers anys, cada cop hi ha més joves amb problemes per accedir a la universitat o bé per continuar estudiant les carreres universitàries ja iniciades. Així mateix, la JSC recorda que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que demanava al Govern rebaixar un 30% les taxes universitàries de forma progressiva. Una resolució que ha estat ignorada pel Govern de Junts pel Sí i els seus socis parlamentaris.

El Consell s’ha inaugurat amb la intervenció de la regidora de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, exmilitant de la JSC, que ha recordat el seu pas per les joventuts socialistes com una de les seves millors etapes de la vida política i ha destacat la importància que els joves tinguin un paper actiu en la primera línia política.

A continuació ha intervingut Eloi Menasanch, primer secretari de la JSC a les comarques tarragonines, que ha fet especial èmfasi en el sentit de fer territori per conèixer les realitats de cada poble i ciutat del nostre país. A més, ha posat de relleu l’exemple de lluita social d’un barri d’origen humil com Bonavista “que mitjançant les reivindicacions i el treball dels seus habitants ha aconseguit ser el que és avui dia”, recordant que no hi pot haver exemple més clar per entendre quina és la raó de ser del socialisme: “fer possible que les Bonavista de Catalunya esdevinguin dignes de la gent que hi viu.”

Durant el Consell Nacional s’ha informat de la situació política catalana, espanyola i del món, i de les activitats de l’organització socialista per ser veu de la joventut, que ha anat a càrrec del primer secretari de la JSC nacional Pol Gibert.


A banda de la resolució sobre les taxes universitàries, el Consell Nacional de la JSC també ha aprovat tres resolucions més denunciant la política migratòria de Trump, sobre els murs existents a Europa i sobre la política de beques. Finalment, s’ha aprovat una resolució de suport a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra #VolemAcollir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada