dijous, 9 de febrer del 2017

EL PSC DENUNCIA LA CAIGUDA DRÀSTICA DELS PERMISOS DE MATERNITAT I PATERNITAT A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA



El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat avui “la caiguda lliure tant dels permisos de maternitat com dels permisos de paternitat a les comarques tarragonines des de que el Mariano Rajoy és president del Govern. Parlem d’una davallada del 47% de les prestacions per maternitat, des de 2011 fins avui, i del 22% dels permisos de paternitat. Unes dades eloqüents que parlen per elles mateixes.”

En concret, i segons dades del mateix Govern responent a una pregunta parlamentària del grup socialista, les quanties destinades a sufragar la prestació per maternitat a la província de Tarragona han passat d’un total de 31.812.192 euros el 2011 a 19.845.654 euros aquest recent 2016.

Per la seva banda, les quanties dels permisos de paternitat també han caigut de 4.263.257 euros el 2011 a 3.325.545 euros el 2016.

Segons el diputat socialista “aquesta davallada respon a varis motius. En primer lloc, els efectes devastadors de la crisi i, en conseqüència, de l’augment de l’atur i de la precarietat que s’ha produït mentre el Govern del PP es dedicava a sacsejar el discurs triomfalista de la “miraculosa recuperació econòmica” que a peu de carrer no ha aparegut per enlloc.”

“A això cal sumar-hi les conseqüències derivades de la reforma laboral que va impulsar el PP i que el senyor Rajoy afirma a cada entrevista que ha funcionat tan bé. La veritat és que, com denuncien els sindicats, la por a perdre el lloc de treball fa que molts pares no sol·licitin la prestació per paternitat perquè això els situa en el punt de mira dels acomiadaments. L’augment de la precarietat i dels treballs temporals ha fet la resta...”


Joan Ruiz ha contraposat aquesta realitat objectiva amb l’acció de Govern de l’anterior executiu socialista quan es va apostar de manera decidida per fomentar la igualtat real entre homes i dones a la nostra societat. Aquesta aposta es va concretar en la llei orgànica per a la igualtat entre homes i dones que, entre d’altres mesures, va incloure el nou dret del permís de paternitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada