dimarts, 14 de febrer del 2017

LA BONIFICACIÓ PER A VEHICLES PESANTS EN EL TRAM DE L’AP-2 ENTRE MONTBLANC I LLEIDA VA BENEFICIAR 117.395 CAMIONS



El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha explicat aquest dimarts que “a resposta d’una pregunta formulada pel nostre grup parlamentari el Govern ens ha informat que durant la prova pilot impulsada pel Ministeri de Foment entre els mesos de juliol i novembre de 2015, de bonificació del trànsit de vehicles pesants entre en el tram Montblanc-Lleida de l’AP-2, 117.395 camions van ser bonificats.”

Així, desglossat per mesos, trobem 21.975 camions bonificats el juliol, 19.747 a l’agost, 25.410 el setembre, 25.823 l’octubre i 24.540 el novembre. Cal recordar que l’objectiu d’aquesta iniciativa era incentivar als vehicles pesants per tal que circulessin per l’autopista en aquest tram i reduir significativament el trànsit de camions per la N-240.

Segons ha afirmat Joan Ruiz, “les dades reals i objectives fetes públiques pel Govern estan sensiblement per sota de les previsions del Ministeri que va quantificar en un mínim de 145.000 el nombre de vehicles pesants que es beneficiarien d’aquesta mesura.”

“En tot cas, el que és evident per a tothom és que cal una resposta immediata a un problema real i no només per als ciutadans de la Conca sinó pel conjunt d’habitants de les comarques tarragonines. En la nostra opinió, que reiterem, cal impulsar l’alliberament del peatge de l’autopista entre Montblanc i la capital del Segrià. De fet, estem davant d’un clam unànime del territori que reclama des de fa temps aquest alliberament del peatge de l’AP-2.”

Joan Ruiz ha recordat que la carretera N-240, que enllaça Tarragona amb Lleida, és una via ha registrat històricament un alt índex d’accidents de trànsit degut a la saturació de vehicles que registra, el que obliga a habilitar una via de major capacitat i que sigui més segura.

“La connexió per carretera mitjançant una via d’altes prestacions no es pot aturar amb l’arribada de l’A-27 a Montblanc, cal donar-hi continuïtat cap a l’interior del país. Tenint en compte que amb el context de crisi el Ministeri ha ajornat la continuïtat de l’autovia més enllà de Montblanc sine die cal procedir a alliberar el tram de l’autopista entre Montblanc i Lleida. A aquests arguments cal afegir que l’autopista està actualment infrautilitzada, a tan sols el 25% de la seva capacitat, per la dissuasió econòmica que comporta ser de peatge.”


Finalment, el diputat tarragoní ha emfatitzat que “la connexió de Tarragona, i del conjunt del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada, amb l’interior a través d’una via d’altes prestacions és un projecte estratègic que els socialistes vàrem impulsar i que sempre hem defensat. Aquesta connexió no pot aturar-se a Montblanc sinó que ha de continuar cap a les terres de Lleida, la vall de l’Ebre i acabar enllaçant amb el litoral cantàbric.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada