dilluns, 20 de febrer del 2017

APROVADA AL PARLAMENT L’ESMENA SOCIALISTA PER IMPULSAR UN PLA DE XOC CONTRA L’AUGMENT DE LA L’ATUR I EL FRACÀS ESCOLAR A LA COMARCA DEL BAIX PENEDÈS



La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha explicat avui que, en el marc de les esmenes socialistes presentades als pressupostos de la Generalitat per enguany, s’ha aprovat l’esmena del PSC que s’insta al Govern a realitzar aquest mateix 2017 un pla d’accions concretes a la comarca del Baix Penedès per reduir l’alt índex d’atur i també de fracàs escolar.

“Volem que ja mateix el Govern es posi les piles i impulsi al Baix Penedès un pla especial, com una de les comarques amb més atur de Catalunya, amb programes sectorials i territorials específics. És realment incomprensible, no s’entén, que en una comarca que va rebre de ple els efectes de la crisi per la seva vinculació al sector de la construcció no s’impulsin actuacions governamentals que ajudin a pal·liar aquesta situació. Per això estem molt satisfets que l’esmena presentada pel PSC pugui ser el punt d’inflexió a partir de la qual redreçar una realitat injusta i lesiva pels ciutadans del Baix Penedès”, ha argumentat la diputada vallenca.

En concret, l’esmena aprovada insta al Govern de la Generalitat a dinamitzar l’activitat econòmica d’aquesta comarca així com millorar l’ocupabilitat i donar suport a les persones amb risc més alt d’exclusió del mercat laboral, especialment els aturats de llarga durada, els desocupats majors de 55 anys i els joves.

També en el marc de la tramitació parlamentària dels pressupostos s’han aprovat les esmenes socialistes que demanem la reobertura del servei d’atenció nocturna del CAP de l’Arboç, la compensació als residents i usuaris habituals dels peatges de l’AP-7 i de la C-32, l’adequació de la C-31 a la seva nova condició de carretera comarcal i procedir al pagament definitiu de les expropiacions pendents de la C-51.  

“Cal recordar que els socialistes vàrem demanar des del primer moment que la Generalitat, en matèria d’autopistes, apliqués al Baix Penedès el que ja va aplicar al seu moment a altres comarques en situacions similars com els usuaris de les comarques veïnes del túnel del Cadí que van disposar de bonificacions de fins al 100% del cost del peatge. El que és just i necessari en una comarca barcelonina també ha de ser just i necessari en una comarca tarragonina.”


En darrer terme, Rosa Maria Ibarra ha recordat la desinversió objectiva “injustificable” del Govern de Junts pel Sí a la comarca del Baix Penedès, i al conjunt de les comarques tarragonines, en el marc dels pressupostos de la Generalitat dels darrers anys. “Sense inversió en equipaments, infraestructures o serveis i amb un atur superior al de la mitjana del país el Baix Penedès és una comarca especialment oblidada per aquest Govern. Els socialistes volem redreçar aquesta situació injusta i per això vàrem presentar aquest paquet d’esmenes específiques a nivell territorial perquè entenem que no podem parlar tot el dia de país si després oblidem la solució dels problemes reals del dia a dia dels seus habitants”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada