divendres, 10 de febrer del 2017

LA DIGNITAT DE LA POLÍTICA



Sempre explico, sobretot a la gent jove, que el compromís polític té una vessant extraordinàriament positiva quan veus que es tradueix en accions concretes que beneficien al conjunt de la ciutadania. Com a alcalde de la Canonja tinc múltiples exemples d’això que dic. Recordo per exemple tota la lluita per poder impulsar el nostre institut, les reivindicacions de pares i mares, les reunions constants amb altres administracions per poder tirar endavant el projecte, etc. Avui l’institut és una realitat. Això representa un èxit col·lectiu fruït del treball de molta gent però és un paradigma també del que és i representa el compromís polític, des de la proximitat i a peu de carrer.

Subratllo això perquè enmig d’un bombardeig permanent i diari de notícies relacionades amb la política totes de connotacions negatives no sempre és fàcil identificar el que la política representa de positiu i eficaç al servei del poder popular. Això en cap cas suposa un exercici d’autocomplaença. Al contrari, cal rectificar tot allò que sigui necessari per recuperar el bon nom de la política i redoblar esforços per exigir-nos el màxim en el nostre treball polític tant a les institucions com al carrer. Aquesta és l’empenta que vull donar al PSC de les comarques tarragonines i per això, entre altres motius, he assumit el repte de ser el primer secretari dels socialistes de les comarques tarragonines aquests propers quatre anys.   

Què puc aportar? Dedicació, treball, disposició permanent al diàleg i esforç constant. És necessari el projecte que representa el socialisme democràtic per a les comarques tarragonines? Sens dubte. No només és necessari, sinó que possiblement és més necessari que, posem per cas, fa deu anys. Malgrat les dades macroeconòmiques que sacseja permanentment el Govern del PP l’atur estructural a les nostres comarques se situa entorn de les 60.000 persones i tenim 15.000 famílies a la nostra província que ja no cobren cap subsidi o prestació que els permeti viure amb dignitat material. Tot sabem de casos d’avis que paguen amb les seves pensions els estudis dels néts, de famílies que no arriben a final de mes, de persones que sense les xarxes de solidaritat familiar haurien caigut a la pobresa, de ciutadans que han de retallar despesa energètica o en la compra de roba per poder assegurar-se una alimentació suficient.

En tots ells pensem els socialistes quan manifestem el nostre suport al projecte del CRT de Vila-seca i Salou (més conegut popularment com a BCN World). Ho fem perquè sabem que 60.000 persones a les nostres comarques no poden esperar a escenaris hipotètics a llarg termini i que no podem perdre el tren de les oportunitats que suposarà la creació de milers de nous llocs de treball. Volem el projecte, sí, però de mesura humana i amb la garantia que el fons social que, gràcies als socialistes, va incorporar l’acord final es destini exclusivament a Tarragona. I què es decideixi des de Tarragona.

I aquest és l’espai que volem eixamplar i que, n’estic segur, representa la voluntat de desenes de milers de tarragonins i tarragonines: la del socialisme democràtic, una esquerra transformadora de debò i útil a les comarques del Camp de Tarragona. Entre la dreta liberal que considera que cal donar tot el protagonisme a la iniciativa privada i l’extrema esquerra radical que rebutja totes les inversions i es limita a fer declaracions teòriques que mai es tradueixen en res tangible hi ha un espai molt ampli que combina la llibertat, la igualtat d’oportunitat i la justícia social en un compromís permanent que no s’atura mai.


Per tant, inicio aquesta nova singladura amb la voluntat de rectificar allò que no s’hagi fet bé però també amb la seguretat que els valors que representem són els que volen la immensa majoria dels nostres conciutadans. Vaig dir en ser elegit primer secretari del PSC del Camp de Tarragona, i repeteixo ara, que no pretenem que ens aclamin ni estem jugant a aconseguir vots amb promeses irrealitzables, sinó que volem guanyar-nos el respecte i la confiança dels ciutadans d’aquestes comarques perquè estem segurs que el nostre és el projecte que millor defensa els seus interessos. I això tan sols ho aconseguirem amb treball. I el treball no sorgeix només de les paraules, sinó de l’acció que es demostra amb resultats reals, i els resultats no s’obtindran agitant una vareta màgica a l’aire. S’obtindran amb esforç. S’obtindran amb més socialisme. S’obtindran aprofitant el millor de la dignitat de la política. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada