dilluns, 14 de setembre del 2015

EL PSC IMPULSARÀ UN PLA DE XOC CONTRA L’ATUR JUVENIL, EL DELS MAJORS DE 45 ANYS I ELS DESOCUPATS DE LLARGA DURADA DE TARRAGONA



El cap de llista del PSC al Parlament per la demarcació de Tarragona, Carles Castillo, ha presentat avui un conjunt de mesures d’urgència per pal·liar els efectes més negatius d’aquests anys de Governs de Mas i Rajoy: l’augment de l’atur i de les desigualtats i, al mateix temps, el descens de les polítiques actives d’ocupació i la caiguda de les prestacions per desocupació.

Castillo ha fet aquesta presentació davant la seu dels sindicats UGT i CCOO, a qui ha fet explicat el programa socialista. Així, el candidat del PSC ha afirmat que “els socialistes anirem de la ma dels sindicats per aconseguir recuperar els drets laborals perduts durant aquests anys gràcies als pactes de Convergència amb el PP que han servit per abaratir l’acomiadament, posar fi a la negociació col·lectiva i generar llocs de treball precaris i de curta durada.”

Carles Castillo ha afirmat que la situació dels joves, dels aturats majors de 45 anys i dels desocupats de llarga durada és “dramàtica. Malgrat que el soroll sobre els colors de les banderes impossibilita i ofega qualsevol debat seré l’atur continua sent la principal preocupació dels catalans segons totes les enquestes.”

En aquest sentit, el candidat del PSC ha explicat que els socialistes, a les comarques tarragonines, “implementarem un pla d’ocupació d’urgència per a les persones de més de 45 anys amb càrregues familiars d’entre sis mesos a un màxim de cinc anys, refarem el programa de garantia juvenil de manera que els joves tinguin una proposta de feina abans dels sis mesos des de l’inici de la seva participació i promourem un pla de promoció d’ocupacions verdes a fi i efecte de crear ocupació i generar estalvi energètic.”

En l’àmbit del treball el PSC també defensa establir un sistema d’oferta de formació professional per a l’ocupació els 365 dies de l’any a totes les comarques tarragonines i impulsar una iniciativa legislativa del Parlament per instar al Congrés dels Diputats a derogar la reforma laboral del PP que va comptar amb el suport de CiU.

“Avui emplacem un dia més als candidats de Junts pel Sí a què abandonin el seu silenci (ja van quatre dies de campanya) i que ens expliquin les conseqüències del projecte que ens proposen. Per exemple, quines seran les conseqüències d’una declaració unilateral d’independència per al sector químic de Tarragona (on treballen unes 30.000 persones)? Les empreses que hi operen que ara són nacionals es convertirien en internacionals? I les empreses internacionals quin status tindrien? Com afectaria el seu nivell d’inversió i desenvolupament a Tarragona si quedem fora de la Unió Europea (encara que sigui “temporalment” com se’ns diu ara)? Han previst aquestes conseqüències? Aquestes són les respostes bàsiques que la candidatura d’Artur Mas hauria de respondre.”
  
Carles Castillo ha afirmat que en l’àmbit del treball i de l’ocupació és on es constata amb més evidència el fracàs del Govern d’Artur Mas des de 2010. Lluny de reduir l’atur a la meitat com va prometre la desocupació a Tarragona amb CiU al Govern s’ha elevat per sobre dels 70.000 aturats.


“Els socialistes som l’única garantia que no hi haurà més retallades en prestacions per desocupació. En aquests moments totes les enquestes assenyalen que hi ha molts ciutadans indecisos. Jo els animo a anar a votar i fer-ho per al PSC per plantar cara a la dreta de Mas i de Rajoy i evitar la continuïtat d’aquest austericidi que Convergència i Artur Mas continuaran aplicant el dia 28 mentre busquen la mítica Ítaca”, ha conclòs el diputat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada