dimarts, 22 de setembre del 2015

EL PSC ES COMPROMET A IMPULSAR UN PLA DE XOC CONTRA L’ATUR JUVENIL A LES COMARQUES TARRAGONINES



“Els joves d’aquest país han estat un dels col·lectius més perjudicats pels Govern d’Artur Mas i de Mariano Rajoy. Amb la dreta al poder tota una generació de joves tarragonins i catalans han tingut menys recursos per estudiar, menys oportunitats de trobar una feina i molts escasses possibilitats d’emancipar-se i de marxar de la casa dels seus pares. Diumenge tenim una oportunitat d’or de canviar aquesta realitat tan injusta votant socialista”, així ho ha assegurat Carles Castillo en la presentació del programa del PSC en matèria de joventut acompanyat per Pol Gibert, primer secretari de la JSC, i d’Eloi Menasanch, candidat socialista al Parlament per Tarragona.

Carles Castillo ha detallat que en els darrers cinc anys la població jove de les comarques tarragonines que han hagut de marxar a l’estranger ha augmentat en un 62%. Així mateix, per exemple durant l’any passat, el 43% dels contractes temporals que van signar els joves de les nostres comarques es van acabar en qüestió de dies o, com a molt, de poques setmanes. “I després aquest “augment” de l’ocupació” se’ns ven per part de CIU i del PP com un èxit real que ens emmarca en el camí de la sortida de la crisi”, ha resumit el candidat del PSC.   

En el mateix sentit, el Govern de CiU ha retallat el pressupost destinat a les universitats catalanes (com la URV) en un 30% i ha augmentat fins a un 70% el preu de les taxes i matrícules universitàries i de Formació Professional. “O sigui, el Govern d’Artur Mas ha retallat a dues mans en polítiques de joventut mentre al mateix temps renunciava a tenir ingressos suprimint l’impost de successions i augmentant les partides destinades a propaganda institucional. Un autèntic escàndol!”

El PSC es compromet a redreçar aquesta tessitura i a implementar amb caràcter immediat un pla de xoc contra l’atur juvenil a les nostres comarques. “Aquest pla tindria una dotació inicial de 30 milions d’euros i ens permetria crear un programa extraordinari de contractació de sis mesos per als joves tarragonins que hagin acabat els seus estudis de Formació Professional o universitaris. Aquests diners els obtindríem de la captació de la reforma de l’impost de successions i donacions per a les rendes altres que, de manera absolutament incomprensible, CiU va suprimir en plena crisi.”

Altres propostes en matèria de joventut són la creació d’un fons amb diners públics a fi i efecte que cap jove abandoni els seus estudis per manca de recursos econòmics, la reimplantació de la Renda Bàsica d’Emancipació que tants bons resultats va tenir fins que la va suprimir el Govern del PP i la recuperació dels pressupostos adreçats a beques i al programa ERASMUS que tant CiU com el PP han reduït a la mínima expressió.


“Un dia més, i ja ens acostem al final de la campanya, hem de lamentar que els candidats de Junts pel Mas a la demarcació de Tarragona siguin incapaços de dir ni una sola idea o proposta específica per a les comarques tarragonines. La veritat és que estem davant d’un fet sense precedents en democràcia i que esdevé una autèntica burla a tots els ciutadans de les comarques tarragonines”, ha assegurat el candidat tarragoní.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada