dijous, 24 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “GARANTIREM UNS INGRESSOS MÍNIMS DE 564 EUROS MENSUALS PER A LES 15.000 FAMÍLIES TARRAGONINES SENSE CAP INGRÉS”



“Ras i curt: mitjançant la creació de la Renda Garantida de Ciutadania garantirem la creació d’uns ingressos mínims de 564 euros mensuals per a les 15.000 famílies tarragonines que tenen a tots els seus membres de l’atur i que ja no cobren cap prestació o subsidi que els permeti viure amb un mínim de dignitat material”, així ho ha assegurat Carles Castillo en la presentació de les mesures socialistes en matèria de lluita contra la pobresa i de les desigualtats que s’ha dut a terme aquest matí davant la seu dels serveis territorials de benestar social de la Generalitat a Tarragona.

El cap de llista del PSC per Tarragona ha reafirmat el seu compromís “d’eradicar la pobresa infantil de Catalunya. En aquests moments la taxa de pobresa infantil al nostre país és del 29% i això representa una vergonya col·lectiva. I què ha fet el Govern d’Artur Mas que s’embolcalla cada dia amb els colors de la bandera i parla de la “dignitat” dels catalans? Retallar les partides de benestar social de la Generalitat. Quina és aquesta “dignitat” que retalla assignacions de recursos públics quan tenim un 29% de pobresa infantil? Quina poca vergonya!”

Castillo ha assegurat que mentre 7 de cada 10 famílies en situació de vulnerabilitat no poden garantir una alimentació nutricional saludable als seus fills el Govern d’Artur Mas ha reduït la cobertura de les beques de menjador en un 10% des del 2010. “I això mentre ens parlen de la pàtria i dels colors de la bandera cada dia...”

El PSC defensa que no hi hagi cap tall de subministrament bàsic (electricitat, gas o aigua) per manca d’ingressos. “Crearem un fons de suficiència energètica per garantir a l’accés d’aquests serveis bàsics a totes les famílies tarragonines.”

“I tres quartes parts pel que fa al greu problema de l’habitatge. A les comarques tarragonines tenim més de 23.000 famílies amb greus problemes per fer front al pagament de l’hipoteca del seu habitatge. La política d’habitatge de la dreta ha fracassat de manera estrepitosa! Nosaltres no volem cap família sense llar i cap llar sense família.”

En aquest sentit, una de les principals propostes socialistes és tramitar amb caràcter d’urgència una proposició de llei per expropiar l’úsdefruit dels habitatges buits de titularitat de les grans operadores i entitats financeres per tal de destinar-los a habitatges socials. “Cal posar fi als desnonaments i impulsar la dació en pagament.”


En darrer terme, Carles Castillo ha afirmat que “en alguna entrevista he llegit que el senyor Bel treia pit del caràcter, diguem-ne, contradictori i dispar de la candidatura de Junts pel Mas i posava els exemples d’Holanda o d’Alemanya per constatar Governs de coalició entre la democràcia cristiana i els socialdemòcrates. És cert això que diu el senyor Bel, el que ell no diu i no trobarem a Europa ni a cap democràcia consolidada del món és un Govern entre el senyor Mas, és a dir, la dreta liberal, i la CUP, o sigui l’esquerra anticapitalista, que és el que ell proposa i defensa per Catalunya.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada