diumenge, 13 de setembre del 2015

CARLES CASTILLO: “DESENVOLUPAR ELS SECTORS EMERGENTS DE L’ECONOMIA VERDA ENS PERMETRIA GENERAR MÉS DE 2.000 NOUS LLOCS DE TREBALL A TARRAGONA”



El cap de llista socialista per Tarragona, Carles Castillo, ha explicat avui el compromís del PSC amb el desenvolupament dels potencials del sectors emergents vinculats amb l’economia verda.

Segons ha denunciat el candidat socialista, “el Govern d’Artur Mas no ha fet res en aquest àmbit estratègic de país. Cal redreçar aquesta inacció i impulsar la transició ecològica de l’economia que permeti el desenvolupament de les energies renovables. Estem davant d’un repte molt important, nosaltres estimem que aquests nous sectors com l’energia eòlica, els vehicles elèctrics, la depuració de l’aigua i dels residus i la investigació del conjunt del sector pot generar més de 2.000 nous llocs de treball a Tarragona i més de 25.000 en el conjunt del país.”

Per a Carles Castillo, “la lluita contra el canvi climàtic és una prioritat absoluta del PSC. Aquesta transició ecològica ens permetrà, no només evitar la progressiva destrucció del planeta, sinó també aprofitar l’oportunitat econòmica que suposen les energies renovables pel que fa a la creació de nous llocs de treball en l’actual context de greu crisi econòmica.”

Per al PSC és fonamental canviar el sistema productiu aprofitant les sinèrgies dels nous paradigmes com l’estalvi i l’eficiència, el reciclatge i l’ús mínim dels recursos escassos.

Així mateix, el PSC es partidari de no perllongar la vida útil de les centrals nuclears. “Un cop més, també aquí hem vist com el Govern d’Artur Mas no ha fet absolutament res per impulsar un pla de reactivació econòmica de les comarques tarragonines que acullen centrals nuclears. La manca de programa de Junts pel Sí ens situa en la incertesa més absoluta també en aquesta qüestió.”


Precisament, Carles Castillo ha tornat a posar de relleu el caràcter i comportament inèdit de la candidatura de Junts pel Sí. “La veritat és que són com un full en blanc. Més enllà del seu desig de convertir altre cop a Artur Mas en president de la Generalitat i dels crits d’independència, independència, son com un gran misteri per explorar. Algú ens pot explicar, per exemple, quin programa energètic tenen? alguna idea o compromís concret per Tarragona? Pensen apostar per les energies renovables? O continuaren fent-ho per l’energia nuclear? Saben alguna cosa del tema? L’única realitat és que a dues setmanes d’anar a votar els seus candidats per Tarragona continuen desapareguts, missing, sense explicar ni un sol compromís amb les nostres comarques.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada