diumenge, 10 de maig del 2015

DECEPCIÓ DAVANT DELS SILENCIS DE RAJOY



En relació a la visita a Tarragona que el passat divendres va efectuar al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i durant la qual no va fer cap referència als assumptes pendents que Ajuntament i Govern tenen sobre la taula, ni a cap altre assumpte de l’actualitat tarragonina, el responsable de campanya del PSC a Tarragona, Javier Villamayor, s’ha mostrat “decebut pels silencis del president Rajoy.”

Villamayor concreta la seva decepció en temes com “els Jocs del Mediterrani. Com pot obviar el president del Govern el projecte més important que, a nivell internacional, afronta aquesta ciutat i el conjunt de l’Estat en els propers anys? Com pot tenir tan poc sentit d’Estat?, es lamenta mentre que també recorda que “no és la primera vegada que Tarragona pateix aquest silenci amb el Govern del PP ja que la situació es repeteix amb els endarreriments del tercer fil, amb l’autovia A-27, etc.”

“El més preocupant –ha reblat Villamayor- és que aquest silenci també el trobem en els pressupostos generals aprovats pel Govern del PP on els Jocs estan absents d’inversions. Queda clar, si hi havia algú que encara dubtava, que el Govern del PP passa, literalment, de Tarragona. En l’univers mental dels populars Tarragona senzillament no existeix.”

Javier Villamayor ha reiterat el compromís dels socialistes amb els Jocs del Mediterrani. “Estem parlant d’un gran projecte que crearà milers de llocs de treball, inversió per al territori i l’arribada de nous fluxos turístics per la ciutat. No podem perdre una oportunitat com aquesta, que tan sols passa un cop a la vida. Nosaltres som ambiciosos des del seny i el sentit de la realitat i volem desenvolupar uns Jocs que siguin un model d’èxit per a Tarragona i la seva àrea d’influència.”

Per tot plegat, el responsable socialista es pregunta “a què van venir Rajoy i els seus ministres?”. En aquest sentit, l’elecció de Tarragona com a punt d’estrena de la campanya per a les eleccions municipals del PP feia preveure l’anunci d’algun compromís amb els grans temes de ciutat que depenen o tenen vincle directe amb l’Estat, com són els Jocs del Mediterrani, el tercer fil o l’A-27, però no va ser així. “Rajoy va parlar de qüestions que no tenen res a veure amb Tarragona, no va adquirir cap compromís amb el finançament dels Jocs ni amb cap altre tema de ciutat i, com en la pel·lícula “Benvingut Mr Marshall”, va marxar sense més, per la qual cosa entenem que la seva visita a Tarragona ha estat un autèntic fracàs”, ha apuntat Villamayor.

I és que aquest esperava que Rajoy anunciés “algun tipus de compromís o promesa, encara que fos electoralista o de cara a la galeria”, en benefici de la ciutat, però aquest fet no es va produir, perquè el president espanyol no va fer cap referència als assumptes d’una Tarragona que “té una cita molt important d’aquí a dos anys, i és una cita col·lectiva en què Govern central, Generalitat, Ajuntament, empreses i ciutadans hi estem compromesos per a què sigui un èxit.” Per això, apunta Villamayor, “no té cap sentit que el president del Govern vingui a la ciutat i no parli del seu compromís amb l’esdeveniment més important que Tarragona i tot l’Estat tenen en el futur, la qual cosa demostra un gran desconeixement de la realitat de la ciutat per part del senyor Rajoy.”


Per aquest motiu, afirma que “Tarragona li deixés el poliesportiu al PP i a Rajoy per al seu acte polític no ha servit de res a la ciutat, perquè ha estat una visita buida de contingut i de resultats, que demostra un compromís i un coneixement zero de la realitat de Tarragona.” Així, el candidat socialista ha conclòs que “el tarragonisme que afirma representar de paraula el PP es queda afònic quan es tracta de traduir-se en inversions reals per a la ciutat i el conjunt de les comarques tarragonines.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada