dimarts, 12 de novembre del 2013

MARIA JESÚS SEQUERA: “COM POT ERC VOTAR EN CONTRA DE LA REFORMA DE LA R.M.I I A FAVOR DELS PRESSUPOSTOS DE CIU?”



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, s’ha preguntat avui “com és possible que un partit que es defineix d’esquerres pugui votar amb la dreta en contra de la reforma i millora de la renda mínima d’inserció?”

Sequera es refereix al rebuig dels grups de CiU i ERC a la tramitació d’una proposició de llei impulsada pel PSC, amb el suport de tots els grups d’esquerres i de les entitats socials del tercer sector, per aconseguir que aquesta prestació doni cobertura “a tota la demanda de les persones que compleixen el requisit per accedir-hi però que encara estan a l’espera de què se’ls reconegui la prestació. Doncs bé, aquestes persones no poden esperar perquè la seva situació és desesperada.”

La senadora de l’Entesa ha explicat que en aquests moments un de cada sis ciutadans del Camp de Tarragona està en paràmetres de pobresa, uns 21.000 tarragonins registrats al Servei d’Ocupació de Catalunya no perceben cap prestació ni subsidi, i que els perceptors de la renda mínima d’inserció (tot i que estem encara en plena crisi econòmica!) s’han reduït en un 23% des de que governa CiU.

“I davant d’aquesta realitat ERC vota amb la dreta en contra de la proposta del PSC recolzada per la resta de grups d’esquerra? Com és possible?” Per afegir un punt d’incoherència al vot dels republicans, la senadora socialista ha recordat que “ara fa un any i quatre mesos ERC va votar a favor d’aquesta mateixa proposta del PSC que aleshores va ser rebutjada amb els vots de CiU i PP. Perquè ara es fan còmplices d’una situació que fa un any no dubtaven a qualificar com a “intolerable”?”

Maria Jesús Sequera ha reiterat el compromís del PSC en defensa de què tots els ciutadans en situació de pobresa i d’exclusió social puguin disposar de la renda mínima d’inserció “perquè és un dret reconegut per l’Estatut per establir una darrera xarxa de protecció social que eviti que els ciutadans quedin desemparats, sense ingressos mínims per poder viure amb dignitat. El que és indigne és que aquells que parlen tot el dia de la llibertat de Catalunya deixin als catalans més vulnerables a la crisi abandonats a la seva sort i abocats a una major precarietat.”


Pressupostos de la Generalitat per al 2014

En darrer terme, Maria Jesús Sequera ha emplaçat als republicans “a què siguin coherents amb allò que han afirmat defensar sempre i votin en conseqüència al Parlament. No deien l’any passat que els pressupostos de la Generalitat a Tarragona eren intolerables “perquè discriminaven Tarragona”? Perquè aquells eren intolerables i ara, amb una inversió encara inferior, pensen votar a favor?”


“Els diputats d’ERC no poden votar a favor d’uns pressupostos que fan retrocedir la despesa social per càpita una dècada, als nivells de 2004. Què té que veure això amb la defensa de les polítiques socials pròpies de l’esquerra? Una mica de coherència, per favor!”, ha emfatitzat la senadora socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada