dimecres, 6 de novembre del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT PER AL 2014 CONTEMPLEN LA INVERSIÓ MÉS BAIXA DE LA HISTÒRIA PER AL CAMP DE TARRAGONA



“Són una burla intolerable, no hi ha per on agafar-los”, així de contundents s’han manifestat els diputats socialistes per Tarragona, Xavier Sabaté i Núria Segú, a l’hora de valorar els pressupostos de la Generalitat per al 2014 a nivell del Camp de Tarragona.

“Així, segons les dades del mateix Govern la inversió total per a les sis comarques del Camp de Tarragona és de tan sols 47.682.340 euros, en la línia devastadora dels darrers pressupostos del Govern de CiU.”

“Però és que la realitat encara és més tràgica perquè analitzant les inversions reals veiem que hi ha una partida de 11.782.346 euros per al condicionament de la C-51 idèntica a l’Alt Camp i al Baix Penedès, o sigui que computa doble. Si restem aquests 11,7 milions, que sumen doblement (no sabem si per maquillar els pressupostos o senzillament per incompetència), trobem que les inversions directes reals del Govern de CiU amb la complicitat d’ERC al Camp de Tarragona es limita a uns raquítics 35.899.992 euros. O el que és el mateix, la inversió més baixa de la història en democràcia.”  

Els diputats socialistes han denunciat que des de que Artur Mas és president de la Generalitat les inversions destinades a les comarques tarragonines han davallat en un 69%. “Hem passat d’una mitjana inversora de 141 milions d’euros amb els Governs de progrés a tan sols 47 milions amb els Governs de CiU, tres vegades menys.”

El PSC considera que la inversió de la Generalitat al Camp de Tarragona és una burla intolerable a la realitat del territori i a les necessitats dels seus habitants. “Per exemple, encara que donem per bones les dades del Govern la inversió per habitant al Camp de Tarragona és de tan sols 77euros per habitant mentre que a Barcelona és de 115 euros i la mitjana nacional és de 111 euros per habitant. Perquè sempre aquest menyspreu de CiU i dels seus socis parlamentaris (ja sigui el PP o ERC) amb Tarragona? És que som menys catalans que la resta?”

El grup parlamentari socialista denuncia que mentre la població del Camp de Tarragona representa el 8,2% del total de la població del país, les inversions de la Generalitat al territori tan sols representen el 5,7% del total del volum inversor.

“En algunes comarques el menyspreu del Govern de CiU arriba a límits grotescos. Per exemple, la inversió total al Priorat és de tan sols 574.000 euros mentre que a la Conca de Barberà la inversió és de... 25.000 euros. Sembla una broma de mal gust però són les dades aportades pel mateix Govern.”


Davant d’aquesta realitat tan lamentable el grup socialista al Parlament ja ha anunciat que presentarà una bateria d’esmenes per “corregir aquesta desinversió i deixadesa del Govern d’Artur Mas i dels diputats de CiU i d’ERC en relació a les comarques tarragonines.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada