dilluns, 11 de novembre del 2013

ELOI MENASANCH: “AMB LA COMPLICITAT D’ERC LES ESCOLES DE L’OPUS DEI CONTINUARAN REBENT DINERS PÚBLICS”



La JSC de Tarragona ha denunciat que el vot el contra de CiU i PP i l’abstenció d’ERC ha impedit que s’aprovés una proposició votada pel conjunt de les forces d’esquerra (tret d’ERC) en la què es proposava una modificació de la llei d’educació de Catalunya per evitar que els centres educatius que encara separen els alumnes per raó de sexe continuïn rebent subvencions públiques.

“És absolutament increïble que un partit que s’autoproclama d’esquerres no voti SI a una proposta que, en un escenari d’augment de l’atur i de la pobresa, demana que les escoles que encara segreguen per raó de sexe continuïn rebent recursos públics. Gràcies al vot de la dreta i a l’abstenció d’ERC les escoles de l’Opus Dei a Catalunya continuaran rebent 22 milions d’euros de subvencions com a centres educatius concertats el curs vinent. Les dues que tenim aquí al Camp de Tarragona ja sumen quasi tres milions d’euros.”

Eloi Menasanch, primer secretari de la JSC de Tarragona i membre de l’executiva de Federació del PSC del Camp de Tarragona, ha advertit que “ja és el segon cop en poc temps que ERC vota amb la dreta al Parlament mocions que no es poden justificar des de la mínima coherència i dignitat d’un partit d’esquerres.”

“Ara fa uns dies CiU i ERC van rebutjar la proposta del PSC per reformar i ampliar la renda mínima d’inserció. Cal recordar que l’any passat el PSC va presentar la mateixa proposta que va ser aleshores rebutjada per CiU... i el PP. Perquè ara ERC canvia de vot? És raonable mantenir el statu quo actual quan un de cada cinc catalans es troben en situació de pobresa? ...la llibertat de Catalunya no passa per deixar a la cuneta als catalans més vulnerables a la crisi econòmica.”

El dirigent de la JSC ha emplaçat als membres d’ERC “que encara tinguin conviccions d’esquerra a plantar-se i no votar favorablement els pressupostos del Govern de CiU per a l’any vinent. No poden votar uns pressupostos que redueixen les inversions socials als nivells que teníem el 2004.”


“Els mateixos diputats d’ERC a Tarragona van dir que els darrers pressupostos de CiU per al Camp de Tarragona (2012) eren intolerables perquè suposaven “una discriminació per Tarragona”. Com van votar aleshores en contra i ara volen fer-ho a favor quan la inversió a les nostres comarques en el marc dels nous pressupostos encara és més baixa? No hi ha cap argument racional capaç de justificar aquest despropòsit”, ha afegit Eloi Menasanch.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada