dilluns, 25 de novembre del 2013

EL PSC PRESENTA 74 ESMENES ALS PRESSUPOSTOS PER CORREGIR LA DESINVERSIÓ DEL GOVERN A LES COMARQUES TARRAGONINES



El grup parlamentari socialista ha presentat un total de 74 esmenes als pressupostos de la Generalitat per al 2014. Segons ha explicat la diputada socialista Núria Segú, “no hem fet cap llista als Reis Mags ni plantegem propostes irreals, el que hem presentat són partides bàsiques per garantir les inversions mínimes que els tarragonins ens mereixem, com la resta de catalans, i que els pressupostos defensats per CiU i ERC ens neguen.”

En aquest sentit, les esmenes socialistes s’articulen al voltant de tres eixos: la necessitat d’apostar per la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, assegurar els equipaments educatius i sanitaris imprescindibles per garantir el correcte funcionament d’aquests serveis i prestacions públiques, i corregir els desequilibris territorials més que evidents dels pressupostos presentats pel Govern.

“Volem impulsar definitivament el Logis Penedès, aprovar un pla de xoc per lluitar contra l’atur al Baix Penedès ja que és la comarca catalana que ha registrat un increment més elevat del nombre de desocupats, executar el projecte de millora de la carretera Reus-Cambrils, aprovar bonificacions pels usuaris dels peatges de la C-32 i l’AP-7 i concretar el compromís de la Generalitat amb els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017.”

En l’àmbit educatiu i sanitari les esmenes del PSC inclouen assignacions per a les obres del nou edifici de l’institut-escola de l’Arrabassada de Tarragona, la construcció de l’escola els Ganxets de Reus, del nou CAP de Vilafortuny a Cambrils, la reobertura dels serveis d’atenció nocturna del CAP de l’Arboç i del CAP de Vandellòs, i el restabliment de les ambulàncies nocturnes de transport sanitari urgent a la zona del Baix Gaià, entre d’altres propostes.

“També vull subratllar les partides que proposem per la Conca de Barberà i pel Priorat, dues comarques en les què els pressupostos de CiU i ERC passen de llarg en contemplar inversions misèrrimes. En aquest àmbit, plantegem la construcció del nou CEIP de Barberà de la Conca, volem fer arribar la xarxa de telefonia mòbil a tots els municipis d’ambdues comarques i desenvolupar el Parc Natural de la Serra del Montsant”, entre d’altres inversions.    


Les dades presentades per la Generalitat no es corresponen amb la realitat

El grup parlamentari socialista també ha denunciat que quasi un mes després de la presentació dels pressupostos el delegat del Govern i els diputats de CiU i d’ERC per Tarragona han estat incapaços d’aclarir si hi ha partides doblades a les inversions territorials que van presentar, en concret els 11.700.000 euros de la C-51 que apareixen per partida doble consignades al Baix Penedès i a l’Alt Camp.

“L’actitud del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona no té nom. Presenta els pressupostos, és incapaç d’aclarir si es destinen 11 o 22 milions d’euros a la C-51, diu als periodistes que l’endemà els aclarirà aquest equívoc... i passa un mes sencer i continua sense dir res! La veritat és que és un comportament de manca de respecte i de burla a la ciutadania tarragonina que hauria de plantejar molt seriosament la idoneïtat de la seva continuïtat”, segons ha remarcat el diputat socialista Xavier Sabaté.


Els diputats socialistes han posat de relleu que si es confirma aquesta error en relació a la quantia que es destina a la C-51 la inversió real de la Generalitat al Camp de Tarragona seria de 37 milions d’euros enlloc dels 48 milions anunciats pel Govern. “És a dir, que ens trobem davant una nova davallada d’un 23% menys del que va anunciar el mateix Govern i que ja suposava la inversió més baixa de la història en democràcia. Crec que el mínim que ens mereixem els tarragonins és que el delegat del Govern o els diputats de CiU i ERC per Tarragona aclareixin d’una vegada quina és la quantia i les inversions reals de la Generalitat a les comarques tarragonines per l’any vinent. Què menys que siguin capaços d’explicar-nos quins són els pressupostos que volen aprovar!”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada