dimarts, 5 de novembre del 2013

LA JSC DE TARRAGONA DENUNCIA LA REDUCCIÓ DE LES BEQUES ERASMUS A 270 ESTUDIANTS TARRAGONINS



La JSC de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dimarts que la retallada de les quanties econòmiques de les beques Erasmus anunciada ahir pel Govern del PP “perjudicarà directament als 270 estudiants de la demarcació de Tarragona que ara mateix cursen estudis a les universitats europees gràcies a aquesta programa.”

Segons el secretari d’organització de la JSC de Tarragona, Marc Liria, “en aquesta ocasió el Govern de Rajoy i Wert s’ha superat a ell mateix: no tal sols retallen sinó que van més enllà i retallen beques que ja han estat concedides! Indignant, covard i totalment reprovable. Aquesta vegada es perjudica greument a un col·lectiu d’estudiants que ja es troben fora del país i als qui ara se’ls diu que hauran de viure amb menys recursos dels que comptaven un cop van decidir estudiar a l’estranger. I com ho podran fer amb les beques reduïdes i mutilades, senyors del PP?”

Davant d’aquesta situació les Joventuts Socialistes han anunciat avui que demanaran a l’Audiència Nacional que revoqui aquesta nova retallada del PP en entendre que aquest cop s’estan retallant drets amb caràcter retroactiu.

Marc Liria ha recordat que des de que Rajoy és president del Govern les quanties destinades a beques Erasmus han davallat un 71%, passant dels 67 milions d’euros inicials a tan sols 18 milions d’euros en els pressupostos de 2014.

Finalment, des de la JSC de les comarques tarragonines s’ha acusat als Govern de CiU i del PP d’agreujar el carreró sense sortida al que estan portant als joves d’aquest país. El desmesurat augment de les matrícules dels estudis universitaris i de la formació professional, i les retallades educatives per part del “Govern dels millors” d’Artur Mas i del de “las mayorias silenciosas” de Wert i Rajoy estan propiciant que tan sols una minoria d’estudiants, fills de famílies amb un nivell de renda elevat, puguin optar a cursar estudis superiors.


“I al damunt hem d’escoltar que a tot un conseller de treball en seu parlamentària animant als joves catalans “a servir cafès a Londres”. Deu ser una etapa intermitja en el camí d’Ítaca...”, ha ironitzat Marc Liria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada