dilluns, 18 de novembre del 2013

EL PSC DEMANA A LA RESTA DE FORCES POLÍTIQUES REBUTJAR UNS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT QUE NO COMTEMPLIN UNA INVERSIÓ COM A MÍNIM PROPORCIONAL AL PES DE LA POBLACIÓ DE TARRAGONA EN EL CONJUNT DEL PAÍS



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha emplaçat a la resta de forces polítiques amb representació al Parlament “a no aprovar uns pressupostos de la Generalitat que suposin una inversió per càpita inferior a la de la mitjana del país. Els tarragonins també som catalans i, per tant, ens mereixem el mateix tracte que la Generalitat dóna a la resta de regions del país.”

“No pot ser que siguem l’equivalent al 8,5% de la població de Catalunya i tan sols rebem el 5% de les inversions de la Generalitat en el marc d’aquests pressupostos. El mínim que podem exigir és una inversió proporcional al pes de la nostra població i la nostra economia al conjunt del país. Estem convençuts que cap diputat que representi les comarques tarragonins no tindrà cap dificultat per subscriure quelcom tan elemental com aquest compromís. En cas contrari, que expliqui a la ciutadania les causes del perquè d’aquest menyspreu al territori.”  

En una reunió que s’ha dut a terme aquest dilluns a Cambrils els diputats i senadors socialistes per Tarragona al Congrés, Senat i Parlament de Catalunya han denunciat la desinversió que el Govern de CiU, primer amb el suport del PP i ara d’ERC, ha practicat en relació a les comarques tarragonines.

En aquest sentit, la diputada socialista Núria Segú ha exigit al delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona Quin Nin “que expliqui a la ciutadania d’una vegada quines són les inversions reals al Camp de Tarragona en el marc d’aquests pressupostos: 47 milions d’euros o 35 milions d’euros?”

Cal recordar que, preguntat sobre aquesta qüestió (hi ha dues partides idèntiques per aquest concepte als pressupostos, una a la comarca de l’Alt Camp i l’altra a la comarca del Baix Penedès), el delegat va ser incapaç d’explicar-ho en la roda de premsa de presentació dels pressupostos i va emplaçar als periodistes a què contestaria l’endemà. “Doncs bé, quasi dues setmanes després ni ell, ni el Govern, ni cap portaveu de CiU han dit ni una paraula sobre el tema. Estem davant d’un error o d’una sublim manifestació d’incompetència? En tot cas, a qualsevol organització mínimament seriosa al responsable d’aquest despropòsit se li haurien demanat responsabilitats...”  

Finalment, el grup parlamentari socialista ha denunciat “la dinàmica perversa” que darrerament està tenint lloc a Tarragona. D’una banda, quan es presenten els pressupostos de l’Estat, els diputats del PP no donen compte de les inversions territorials i es neguen a comparèixer en roda de premsa... per després, quan es presenten els pressupostos de la Generalitat convocar una roda de premsa per “denunciar” la baixada de les inversions a Tarragona. D’altra banda, els diputats de CiU i ERC “denuncien” les retallades i la davallada de les inversions del Govern Rajoy a Tarragona... per després desaparèixer durant la presentació de les inversions del Govern de la Generalitat i convocar una roda de premsa per exigir que l’Estat acabi l’A-27.


“Els socialistes creiem que estem davant d’una falta de respecte als ciutadans de Tarragona per part dels diputats del PP, CiU i ERC. No s’hi val exigir als altres i no donar la cara quan els responsables de les retallades són ells mateixos. Els socialistes, en temps de bonança i en temps de crisi, sempre hem sortit a explicar a la ciutadania quines són les inversions dels Governs que sostenim, siguin favorables o no. Amagar-se i exigir als altres allò que no s’exigeixen a ells mateixos tan sols és una manifestació de covardia política.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada