dijous, 10 de març del 2016

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE EL RISC D’INCENDIS ALS BOSCOS A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA



La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat aquest dijous que “jo mateixa com a diputada socialista he presentat una bateria de preguntes al Govern per saber quin és el risc pels boscos del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre vista la sequera acumulada aquesta tardor i hivern.”

En el mateix sentit, la diputada vallenca vol saber si el Govern creu que els boscos tarragonins reben el tractament adequat, en cas de no rebre’l quines accions pensa impulsar el Govern, perquè considera la Generalitat que els boscos catalans s’aprofiten tant poc per a usos industrials de la fusta i tèrmics i quines dades té el Govern sobre la fusta dels boscos catalans que s’exporta a altres països.

Rosa Maria Ibarra ha explicat que “els socialistes sempre hem demanat un pla de prevenció d’incendis que inclogui també un pla concret per a la implantació d’usos de la biomassa, de comú acord amb els ajuntaments, les associacions de propietaris forestals i la indústria d’aprofitament de la fusta.”

Segons la diputada socialista el Govern ha de ser capaç de garantir un pla d’extinció d’incendis amb els mitjans materials i humans necessaris que contempli tot el període inclòs d’aquí a la tardor.

“Els socialistes hem alertat reiteradament que cal netejar més i millor els boscos i, especialment, les franges de protecció de les urbanitzacions de les zones rurals. Enguany les ràfegues de vent que hem patit han provocat la caiguda de molts arbres i, per tant, tenim fusta susceptible de ser cremada, més si tenim en compte la sequera que hem patit. Tornem a advertir al Govern de la necessitat de tenir cura dels boscos catalans perquè preferim sempre prevenir a curar quan ja és massa tard. Això implica també el reforçament de les plantilles de bombers i agents forestals d’acord amb les necessitats subjectives.”


Finalment, Rosa Maria Ibarra ha demanat a la Generalitat “que reflexioni sobre la importància que podria tenir la biomassa a Catalunya. Cal apostar decididament i sense ambigüitats en aquesta direcció. Actualment no aprofitem adequadament el potencial que això representa i no estem, per desgràcia, en moments de renunciar a cap oportunitat”, ha emfatitzat la diputada vallenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada