dijous, 10 de març del 2016

EL PSC INSTA AL GOVERN A MILLORAR LA SEGURETAT DEL CAP DE CONSTANTÍ



El grup parlamentari socialista ha presentat una bateria de preguntes al Parlament en les que s’insta al Govern a millorar les condicions de seguretat del Centre d’Atenció Primària de Constantí.

En concret, el diputat socialista Carles Castillo ha explicat que “volem que la Generalitat ens doni una còpia dels informes sobre els problemes de seguretat que es donen al CAP de Constantí i el seu entorn. Volem que ens expliqui quines mesures concretes ha impulsat el Govern en relació als problemes de seguretat que pateixen els professionals del centre, si s’ha produït o si està previst un reforçament de la seguretat privada, sobre quantes patrulles dels Mossos d’Esquadra patrullen aquesta zona de Constantí diàriament i si s’ha produït algun contacte entre els treballadors del CAP i els responsables d’Interior o dels Mossos d’Esquadra.”

Així mateix, el grup socialista vol saber si el Govern considera suficient l’actual cobertura horària del CAP de Constantí atenent al volum de població del municipi, si es cobreixen les baixes professionals i sobre quant de temps el CAP ha d’estar sense atenció ginecològica, odontològica i pediàtrica.

“És la Generalitat l’administració que s’ha de responsabilitzar de la seguretat als centres d’atenció primària del país i, per tant, també del de Constantí. Cal recordar que s’havia arribat a reduir el servei de vigilància en el marc de les polítiques de retallades que havia impulsat el Govern d’Artur Mas. Els socialistes creiem que no hi ha retallada que valgui quan es parla de qüestions tan essencials com la salut de les persones i la seguretat dels professionals que treballen a la sanitat pública”, ha afirmat el diputat socialista.

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcalde del municipi, Oscar Sánchez, que ha afirmat que “des de l’Ajuntament estem fent tot el possible per recuperar els serveis i prestacions que es mereixen els ciutadans de Constantí. Per descomptat, l’atenció sanitària ocupa un paper bàsic en aquest Constantí líder en benestar social que volem. Continuarem treballant en aquesta direcció per aconseguir garantir una assistència sanitària de qualitat que eviti als veïns del nostre municipi haver de desplaçar-se fins als hospitals de Tarragona.”


En darrer terme, l’alcalde ha volgut agrair “el treball i el compromís dels treballadors i professionals del Centre d’Assistència Primària. La bona feina que fan els professionals tant de la salut com del conjunt de serveis públics han permès mantenir uns bons paràmetres dels serveis durant aquests anys en què hem patit tantes retallades pressupostàries”, ha conclòs Oscar Sánchez.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada