dilluns, 1 de juny del 2015

PER TARRAGONA!



Dos dies abans de les eleccions demanava en un article al Diari que es votés en clau de Tarragona. Doncs bé, els ciutadans han parlat a les urnes i el seu missatge ha estat clar i inequívoc. El primer que vull és felicitar als tarragonins i tarragonines per l’augment de la participació que s’ha registrat en aquestes eleccions. Una societat democràtica plena i madura demostra la seva vitalitat i el seu compromís participant massivament en la presa de les decisions que l’afecten. La participació ha crescut i, per tant, cal fer-ne una valoració molt positiva.

En segon lloc, és una realitat objectiva que la candidatura socialista que lidero ha guanyat clarament les eleccions a molta distància de la segona força política tant en nombre de vots com en nombre de regidors. En conseqüència, recau sobre nosaltres la responsabilitat de formar govern. Una responsabilitat que exercirem amb humilitat, estenent sempre la ma i afirmant la nostra disposició absoluta al diàleg amb la resta de forces polítiques que han obtingut representació a la sala de plens. Felicito a tots els propers regidors i regidores, sense excepcions, en l’esperança que junts sabrem trobar punts d’acord en els temes estratègics de ciutat, tot i les lògiques discrepàncies polítiques i ideològiques que ens puguin separar.

Alguns periodistes em pregunten aquests dies si serà difícil governar en aquestes condicions... No més que durant aquests darrers quatre anys en els què, davant la sorpresa d’alguns, hem estat capaços de governar en minoria arribant a acords amb altres forces polítiques gràcies a la nostra predisposició absoluta a arribar a punt d’entesa. Els ciutadans ens demanen ara que continuem liderant la ciutat, des de la centralitat i l’estabilitat però gestionant una major pluralitat política. Així ho farem perquè aquest ha estat el mandat popular sortit de les urnes i per a nosaltres la voluntat de la ciutadania és sagrada.

Una única premissa em nego a considerar d’antuvi: la possibilitat que el Govern de Tarragona sigui moneda de canvi d’interessos polítics forans a la ciutat o teledirigits des de Barcelona o Madrid. Mai mentre jo sigui alcalde! S’ha d’acabar amb aquesta vella política consistent en bescanviar quotes de poder que com si fossin cromos, aliens als interessos del territori i de la seva gent. Tarragona mereix respecte i que els acords que afectin la seva governabilitat i el seu futur es decideixin a Tarragona i pensant en Tarragona.


Mantindrem ferm el timó en continuar desenvolupant les polítiques socials que beneficiïn al conjunt dels tarragonins i tarragonines i, en especial, a aquells que pitjor estan acusant els efectes de la crisi econòmica. Creiem que el resultat electoral ens avala per seguir avançant en aquesta direcció. Així mateix, sabrem portar a bon port els reptes que tenim per endavant. He dit per activa i per passiva durant la campanya que estem en una cruïlla històrica que determinarà el futur de la ciutat a mig i llarg termini. Ho reitero ara, projectes de l’envergadura dels Jocs Mediterranis de 2017 tan sols passen un cop a la vida. No fallarem i aprofitarem el potencial dels Jocs per crear nous llocs de treball de qualitat, generar activitat econòmica, créixer encara més en nombre de turistes i projecció exterior i posar tot aquest creixement al servei del benestar dels tarragonins i de les tarragonines. I no parlem tan sols dels Jocs, durant aquests propers quatre anys impulsarem el districte IKEA, l’anella mediterrània, completarem l’obertura de la ciutat amb el mar i connectarem els barris amb el centre de la ciutat, una secular assignatura pendent que ara estem en condicions de superar. Si tots donem el millor de nosaltres mateixos i pensem exclusivament en l’interès general de Tarragona, amb generositat i altura de mires, estic convençut que ho aconseguirem i que tindrem el 2019 una ciutat lliure d’aquestes injustes taxes d’atur, pobresa i desigualtats. Ningú ens superarà en aquest afany permanent per a fer-ho possible.

Article de Josep Fèlix Ballesteros publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada