dimarts, 30 de juny del 2015

EL PSC VOL FER UN SEGUIMENT DE LA PRECARIETAT LABORAL AL CAMP DE TARRAGONA



La Federació del PSC del Camp de Tarragona veu amb preocupació com s’estan deteriorant les relacions laborals d’algunes de les principals empreses que constitueixen el teixit productiu de les comarques tarragonines.

Els casos de les nuclears, la incineradora de residus industrials o Port Aventura són exemples en què els compromisos de les empreses amb els treballadors són cada cop més febles i provisionals.

Les dobles escales salarials amb salaris baixos no només suposen una discriminació contrària al principi d’igual treball, igual salari, sinó que incrementen la provisionalitat de contractes en tant que les empreses tendiran a promoure una rotació de contractes i eliminar l’estabilitat en el lloc de treball.

Aquest fet no només crea inseguretat a les persones treballadores sinó que té una evident repercussió en el funcionament de les pròpies empreses i en la seguretat de les instal·lacions i, per tant, en definitiva, en la dels clients i veïns. L’estabilitat i la formació que només es donen si s’afavoreixen i es tenen en compte com uns valors des de l’empresa i des dels Governs, són necessàries per garantir-les.

Els socialistes volem persones que puguin viure amb dignitat i necessitem que siguin estables en el seu lloc de treball, ben formades i ben remunerades per sentir-nos segurs amb instal·lacions ben mantingudes.

La reforma laboral pactada pel PP i CiU ens porta a aquests extrems en què segons quins contractes no garanteixen mantenir unes condicions de vida mínimament dignes, ni l’estabilitat, ni la seguretat.

Comprenem el malestar dels treballadors i treballadores de Port Aventura i ens comprometem a dur a terme un seguiment acurat de la seva situació així com d’altres empreses que aprofitant-se de la injusta reforma laboral busquen el benefici màxim a costa d’unes condicions laborals cada cop pitjors.


Per tant, aquest compromís amb els treballadors fa que rebutgem els models laborals que afectin a la qualitat de vida i als drets dels treballadors del sector turístic donat que la precarietat laboral fa disminuir la qualitat i la professionalitat d’un sector essencial pel conjunt de les comarques tarragonines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada