dimarts, 2 de juny del 2015

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE PREGUNTES AL GOVERN EN RELACIÓ A LA FUITA QUE ES VA PRODUIR A L’EMPRESA NITRICOMAX LA SETMANA PASSADA



El diputat socialista, Xavier Sabaté, ha presentat una bateria de preguntes al Govern en relació a la fuita que el passat dilluns, 25 de maig, es va produir a l’empresa Nitricomax, situada a la Canonja, que va produir un núvol tòxic que va avançar en direcció al barri tarragoní de Bonavista.   

En concret, el diputat socialista ha preguntat al Govern quines van ser la causa de la fuita, quins són els productes que es van alliberar a l’atmosfera i quins expedients s’han obert per aquesta causa.  

Xavier Sabaté també vol saber “perquè tan sols s’ha parlat de les dades dels bombers i no de la xarxa de vigilància atmosfèrica. Volem saber quines són les dades que s’han recollit a l’estació de Bonavista de la xarxa de vigilància atmosfèrica des del moment de l’accident fins les 24 hores següents.”    

Així mateix, el diputat socialista també ha preguntat sobre “quant de temps l’atmosfera de la Canonja va contenir productes per sobre del màxims permesos per la normativa. Els ciutadans també tenen dret a saber perquè no es va informar a la població sobre la fuita si se sabia que la composició de l’aire contenia productes la proporció dels quals superava la normativa.”

El diputat tarragoní ha explicat que sembla ser que protecció civil va descartar la confinació dels veïns durant la fuita però també es va recomanar que ningú s’atansés fins que es dissipés el núvol tòxic. “Com es va informar d’aquesta recomanació?”

Finalment, el grup parlamentari del PSC vol saber quina era la composició dels “vapors” que, segons diverses informacions, es van continuar alliberant per part de l’empresa durant la nit del 25 al 26 de maig i sobre quantes fuites s’han produït a aquesta empresa des de que existeix.   


En darrer terme, Xavier Sabaté ha demanat la compareixença al Parlament de la directora de Qualitat Ambiental per tal que expliqui les causes i les mesures que es van posar en marxa durant aquesta fuita que va afectar el municipi de la Canonja i el barri de Bonavista dilluns de la setmana passada.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada