dijous, 11 de juny del 2015

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT QUE IMPULSI LES INFRAESTRUCTURES ESTRATÈGIQUES DEL CAMP DE TARRAGONA



La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha donat a conèixer avui que el grup del PSC al Parlament ha presentat una moció en què es demana a la Generalitat que impulsi un seguit d’infraestructures estratègiques, entre les quals moltes que afecten directament les comarques tarragonines.

Així, el PSC vol que la Generalitat insti al Govern de l’Estat a accelerar la construcció del Corredor del Mediterrani, que construeixi els accessos viaris i ferroviaris en ample internacional del Port de Tarragona, que iniciï les obres de desdoblament de l’A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, que estudiï el rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida per descongestionar la N-240 i que continuï, de manera immediata, les obres de construcció de l’A-27 en el tram comprès entre Valls i Montblanc.

Així mateix, el grup socialista vol que la Generalitat dugui a terme ja les accions necessàries per posar en marxa el polígon del Logis Penedès. “Estem parlant d’un gran projecte capaç de crear milers de nous llocs de treball en una comarca especialment colpejada per la crisi com és el Baix Penedès. Tenint en compte això és del tot incomprensible que el Govern continuï tenint el Logis en via morta, sine die, sense donar cap explicació o cap argument que ho justifiqui.”

En darrer terme, el grup socialista també demana en la moció l’alliberament del peatge de l’autopista C-32 pels municipis del Baix Penedès amb el rescabalament de la concessió no més enllà de l’any 2016. 

En aquest sentit, Núria Segú ha argumentat que “s’ha de fer justícia a una comarca especialment afectada per l’augment dels preus de l’autopista i per la inexistència d’una alternativa d’autovia lliure de peatges. A aquesta situació se li suma l’impacte de la crisi econòmica (el Baix Penedès és una de les comarques amb un major percentatge d’atur de Catalunya), el que empitjora l’economia familiar dels residents de la comarca. Coneixedors d’aquesta realitat des del PSC sempre hem defensat bonificacions per als habitants del Baix Penedès en els peatges de la C-32 al seu pas pel territori.”


Finalment, la diputada socialista també ha recordat que les comarques tarragonines han estat una de les grans damnificades del Govern d’Artur Mas. “Malgrat que hem crescut en pes demogràfic i les necessitats derivades d’aquest creixement i de la crisi econòmica, el Govern de CiU amb el suport d’ERC ha anat minvant les inversions territorials a les nostres comarques any rera any fins assolir xifres ridícules. No podem seguir per aquest camí d’oblit permanent que tan sols comporta pèrdua d’oportunitats i augment de l’atur”, ha explicat al diputada vallenca.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada