dimecres, 17 de juny del 2015

LA INDEFENSIÓ DE LES DONES MÉS VULNERABLES



Finalment el Govern del PP, amb la insensibilitat que ha demostrat durant tota la legislatura, ha aprovat al Congrés la reforma de la llei de l’avortament (una reforma que ha comptat amb el rebuig quasi unànime de la resta de grups). Què ha aconseguit Rajoy amb aquesta reforma? Deixar les dones en la més absoluta indefensió. Un cop entri en vigor aquesta reforma les joves que estiguin patint una situació de maltractaments i violència en l’àmbit familiar hauran de demanar permís per interrompre el seu embaràs precisament al seu maltractador. El sense sentit elevat a la seva màxima expressió...

És tan vergonyosa aquesta contrareforma del PP que cap ministre s’ha volgut fer càrrec d’ella i ha hagut de ser el grup parlamentari popular qui la porti al Congrés. A més s’aprova de manera covard i per la porta del darrere per evitar els informes preceptius del Consell d’Estat i del Consell General del Poder Judicial. La veritat és que el PP ha utilitzat la reforma de l’avortament com a esquer electoral durant tota la legislatura i vol acabar-la emprant les dones com a moneda de canvi per satisfer el seu electorat més conservador.

La reacció del PP davant les crítiques generalitzades de partits, entitats de defensa dels drets de les dones, sindicats i organitzacions mèdiques ha estat també la ja clàssica d’atribuir-les totes a una mena de conxorxa internacional de “bolivarians” i “antisistema” que no mereixen ni ser replicades. O sigui, una espècie de versió actualitzada del que durant la dictadura franquista es qualificava com “la conspiración judeo-masónica-rojo-separatista-antiespañola.”

En lloc de buscar conspiracions esotèriques el PP faria bé, per exemple, de llegir les recomanacions d’institucions internacionals de reconegut prestigi i reconeixement com l’Organització Mundial de la Salut. Així, els mateixos especialistes de salut reproductiva de l’OMS han alertat en diverses ocasions que restringir els avortaments tan sols aconsegueix augmentar-ne els clandestins i la mortalitat de les dones. Les mateixes fonts afirmen que durant els anys 70, quan interrompre l’embaràs era il·legal, es produïen al nostre país més de 100.000 avortaments clandestins i morien a l’any entre 200 i 400 dones, segons dades del mateix Ministeri de Justícia de l’època. Il.legalitzar una realitat no fa que la realitat desaparegui, sembla una evidència de “perogrullo” per tothom tret del PP. O és que també l’O.M.S. és un cau de perillosos “bolivarians”?    


No cal ni dir que els socialistes ens oposem a tanta insensatesa i que seguirem al Congrés i al Senat defensant els drets de totes les dones, en especial de les més joves que són les principals víctimes d’aquesta contrareforma que vol introduir ara el PP per la porta del darrere. Un Govern, aquest de Rajoy, que es presenta també aquí amb el trist balanç d’haver eliminat l’educació sexual i els anticonceptius de la sanitat pública i que ara vol modificar la llei de 2010 que és un bona llei. Una llei impulsada pel Govern socialista que va ser fruït del consens i de la transparència, protegeix la salut de les dones, el seu dret a decidir i no les criminalitza, com vol fer ara el PP. Finalment, es tracta d’una llei que ha aconseguit reduir el nombre d’embarassos no desitjats i, per tant, el nombre d’avortaments. No hi ha cap necessitat objectiva per canviar ara aquesta norma, i menys per perjudicar les dones joves més vulnerables als efectes de la contrareforma que vol tirar endavant el PP. I tot per un grapat de vots i per satisfer al seu electorat més dretà i reaccionari. De vergonya aliena!

Article de Maria Jesús Sequera publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada