dimarts, 14 d’octubre del 2014

TORREDEMBARRA: EL BON CAMÍ RETROBAT



Queda ja poc per complir els primers cent dies de l'entrada en funcionament del nou Govern a Torredembarra. Com bé sabreu el terratrèmol polític viscut el passat mes de juny va donar com a resultat que el primer d'agost passat sortís escollit un nou alcalde (Enric Grangel, del PSC) i, per tant, un nou Govern què, per la excepcionalitat del moment i de la situació de desgovern existent, està format per partits  polítics de caire ben diferent i que a ulls d'alguns observadors foranis costa d'entendre. Un Govern format per CiU, PP, l'Agrupació, ERC i PSC, sembla una bomba de rellotgeria que molts de fora vila encara no han entès (o no volen entendre ), mentre que d’altres auguren un curt temps de vida.
Seria cert si aquest Govern amb partits ideològicament tan diferents hagués sortit directament d’unes eleccions ja que en moltes qüestions de caràcter nacional o social les divergències són manifestes. Malgrat això a Torredembarra hem viscut una situació realment excepcional que ens situava en una doble disjuntiva: o bé decidir amb sentit de la responsabilitat cercant el millor per al conjunt de la ciutadania torrenca o bé actuar amb mentalitat de curta volada intentant fer llenya de l’arbre caigut i emplaçant a una possible solució fins després de les eleccions municipals.     
Per sort, segurament pel moment viscut, tots els partits vam saber deixar de banda tot allò que ens separa i signar un projecte que ens porta indubtablement a prioritzar per sobre de tot les necessitats, urgents i reals, d'una població fortament castigada per unes polítiques insensates i sense ideologia que van arrossegar a tot un poble a la inacció social. Tot plegat, agreujat pel que suposa de separació entre la institució municipal i la ciutadania i la comprensible desconfiança de veïns i veïnes cap els seus regidors de l’Ajuntament.
I aquí resideix tot l'entrellat. Conscients del mal que s'ha fet a Torredembarra i al seu bon nom, no calia cap més solució que cercar l'esforç de tots per arribar a un consens que facilités la governabilitat i assegurés, en gran mesura, arribar a la fi de mandat (maig de 2015) amb un treball realitzat que, d’una banda, possés en ordre els diferents departaments municipals per adaptar-los a una nova situació que s'esdevindrà en breu i que garanteixi un bon servei i la proximitat de la institució cap el ciutadà.
En segon lloc que ajudés a pal·liar, encara que sigui només en part,  la greu crisi econòmica que pateix el consistori i fixar les regles de joc per tal que en un futur proper tinguem una distribució justa dels nostres impostos i que es garanteixi el manteniment dels serveis sense haver de pagar més.
També ens vam proposar iniciar un procés d'apertura i transparència que fes possible una  informació objectiva i clara i que, al mateix temps, obri pas a una participació real dels torrencs i torrenques en la vida municipal.
Finalment, ens vàrem comprometre a endegar els projectes que han estat reclamats per la ciutadania i que no suposen una despesa desproporcionada donat el context actual de crisi econòmica, però si donar els passos per programar, estudiar i projectar accions que millorin el benestar de tots els sectors socials, a la vegada que solucionem problemes enquistats com ara l’auditori, el pàrquing, la piscina, els lloguers...

No faré com han fet d’altres en temps no llunyans, i no negaré que el camí és dur i que segurament serà complicat, precisament pel que apuntava a l'inici, però si que vull dir amb seguretat i sense complexes que la voluntat del PSC ha estat, en tot moment, ser fidels al compromís adquirit amb Torredembarra i la seva gent renunciant a molt en favor d'una governabilitat empresonada sota un mandat que per les raons que aviat coneixerem (tan aviat com s'aixequi el secret de sumari), se'ns fa difícil de comprendre.

Malgrat això sempre vàrem tenir present que el millor servei que podíem fer a Torredembarra i als nostres veïns i veïnes era estendre la ma a la recerca d’un Govern de consens que no ens deixes en la ingovernabilitat més absoluta i als peus dels cavalls d’aquells que intentaven vincular Torredembarra amb corrupció política. En aquest sentit, podem dir ara que Torredembarra ha retrobat el bon camí que mai s’hauria d’haver abandonat.

Article de Jordi Solé publicat al diari Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada