dimarts, 21 d’octubre del 2014

EL PSC DE SALOU PRESENTA AL PLE UNA BATERIA DE PROPOSTES PER ERADICAR LA POBRESA ENERGÈTICA AL MUNICIPI



El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Salou presentarà al proper plenari municipal una moció en la què es proposa una bateria de mesures concretes per garantir uns serveis bàsics en matèria de llum, gas i aigua a totes les famílies i llars del municipi.

Segons el portaveu socialista, Antoni Brull, “els socialistes sempre hem defensat que tots els ciutadans puguin disposar d’unes condicions de vida dignes garantides per l’Administració, per tant també pels ajuntaments. No pot ser que en l’actual context de crisi les persones quedin abandonades a la seva sort (més aviat dissort) sense poder disposar d’aigua per al consum bàsic i d’energia per a la calefacció de la llar. Fruït d’aquesta convicció hem decidit impulsar aquest conjunt d’iniciatives municipals perfectament assumibles i realitzables si hi ha voluntat política per a fer-ho possible.”

Així, la proposta socialista defensa que l’Ajuntament garanteixi aquests subministraments bàsics de llum, aigua, energia i gas a través dels serveis socials municipals. En aquest sentit, s’establiran bonificacions percentuals tenint en compte tant la renda familiar com el nombre de persones de la unitat familiar, sempre amb l’objectiu d’assegurar que cap salouenc quedi en una situació de pobresa energètica.

La moció socialista també defensa que l’Ajuntament negociï amb les companyies distribuïdores de llum, aigua i gas que operen a Salou a fi i efecte d’evitar el tall del subministrament de serveis bàsics en cas d’impagament per part de famílies sense recursos econòmics.


“La veritat és que les mateixes dades oficials en relació a la pobresa energètica són esfereïdores. Aquí a les comarques tarragonines tenim un 11% de les llars en aquesta situació, un 26% d’atur i un 20% de ciutadans en paràmetres de pobresa. Es tracta realment d’una situació d’emergència social que requereix mesures urgents i immediates per pal·liar el drama que es viu a tantes i tantes famílies. Aquesta és la finalitat de la nostra moció i estem convençuts de què la resta de grups seran sensibles a un objectiu tan elemental com eradicar la pobresa energètica del nostre estimat Salou”, ha conclòs el portaveu socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada