dilluns, 20 d’octubre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE 80.000 TARRAGONINS PASSARAN L’HIVERN AMB RESTRICCIONS A LA LLUM O AL GAS I AMB L’AMENAÇA DEL TALL DEL SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC




El grup parlamentari socialista ha denunciat aquest dilluns que 80.000 ciutadans de les comarques tarragonines poden patir restriccions en l’accés a la llum, al gas o al propà, i sempre sota l’amenaça de tall del subministrament elèctric, durant aquest hivern que ara s’acosta. Segons el diputat socialista Joan Ruiz estem davant d’una “situació d’emergència que requereix mesures urgents.”

“Precisament per això és injustificable que el PP hagi rebutjat al Congrés la proposició de llei contra la pobresa energètica presentada pels socialistes en la què es demanava la creació d’una tarifa social assequible d’electricitat i de gas per a tota la ciutadania. Aquesta actitud del PP suposa condemnar a la pobresa energètica a l’11% de la població tarragonina. Per culpa d’aquesta nova agressió del PP a les classes populars hi haurà nens que no es podran dutxar amb aigua calenta, persones grans que passaran fred a casa seva o famílies que no podran escalfar aliments.”

Per la seva banda, el diputat socialista Xavier Sabaté ha afirmat que “l’energia és un dret de tots els ciutadans i, per tant, els poders públics se n’han de fer càrrec. Hem de ser capaços de trencar els monopolis que abusen de l’energia i dels consumidors i reincorporar als poders públics en l’ús de l’energia per evitar que quedi en mans exclusivament del mercat.”


ERISA i BCN World

En un altre ordre de coses Xavier Sabaté ha qualificat com a “autèntic escàndol” el que la Generalitat està fent amb la planta d’ERISA (eliminació de residus especials) de Constantí.

“Els socialistes volem que hi hagi els controls de seguiment exigibles per garantir la seguretat de la planta i de la seva activitat. El que ha fet la Generalitat intentant malvendre la planta és una presa de pèl. Volem saber perquè s’ha passat d’un preu de venda de 42 milions fa un any a tan sols 7’3 milions d’euros ara. Com és possible?”

El diputat socialista ha anunciat una bateria de preguntes al Parlament per conèixer els motius que han impulsat la Generalitat a aquest canvi de criteri, quins informes ho justifiquen, etc.

En relació al complex de BCN World el PSC vol que es ratifiqui la venda dels terrenys propietat de la Caixa per part del grup Veremonte per garantir el projecte. “Així mateix, esperonem al Govern de la Generalitat a què publiqui el resultat del preconcurs que es va resoldre el mes de juliol per operar al complex. Els socialistes també estarem especialment amatents a garantir l’execució del fons social de l’1% de la inversió total, quasi 48 milions d’euros, i que aquest fons reverteixi a les comarques tarragonines.”


Finalment, Xavier Sabaté s’ha referit a política nuclear. “En una província com la nostra, on hi ha tres centrals nuclears, els socialistes no acceptarem noves prorrogues al tancament definitiu de la vida útil de les centrals nuclears. En aquest sentit, rebutgem la proposta del llibre blanc de la transició nacional que allarga la vida útil de les nuclears catalanes fins als 60 anys i anunciem que presentarem una proposta de resolució al Parlament a fi i efecte de finalitzar la vida útil de les tres centrals catalanes el 2024, 2026 i 2028, tal com està previst.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada