dimarts, 30 de setembre del 2014

NÚRIA SEGÚ: “EN ELS DARRERS QUATRE ANYS LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT AL TARRAGONÈS HAN DAVALLAT UN 82%”



La diputada socialista al Parlament, Núria Segú, ha denunciat aquest dimecres “la davallada d’inversions de la Generalitat a la comarca del Tarragonès. En els quasi quatre anys que Artur Mas és president i que CiU governa Catalunya les inversions de la Generalitat a la comarca han caigut un 82%, passant de 84.378.904 euros amb el darrer pressupost del Govern de progrés (2010) a 15.237.556 euros en els pressupostos d’enguany. Una quantitat evidentment insuficient.”

En aquest sentit, la diputada del PSC ha alertat de la caiguda sostinguda de les inversions en àrees bàsiques com els serveis socials, educació, salut o infraestructures i equipaments que depenen de la Generalitat. “No pot ser que la comarca amb més habitants de la província, que supera els 251.000 habitants, tingui un volum inversor tan reduït. De fet, estem parlant de la segona conurbació urbana de Catalunya pel seu volum de població que requereix, per tant, d’unes inversions que tant el Govern de la Generalitat (CiU-ERC) com el Govern de l’Estat (PP) neguen reiteradament en els seus pressupostos.”

El PSC també ha denunciat que aquesta reducció de les inversions del Govern català es tradueix en una disminució de 175 euros d’inversió per càpita de cada ciutadà del Tarragonès en relació als pressupostos del Govern de progrés de 2010.

“Els socialistes venim advertint fa temps que aquesta davallada de les inversions de la Generalitat i de l’Estat sumat als efectes de la crisi econòmica estan provocant un augment de la pobresa i de les desigualtats a la demarcació de Tarragona. Tinguem present que en aquests moments ja hi ha més de 13.500 famílies de les comarques tarragonines que tenen a tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap mena de subsidi o prestació. Des del PSC continuarem impulsant al Parlament propostes que posin el fil a l’agulla a aquesta situació tan dramàtica”, ha conclòs la diputada vallenca.

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada