dijous, 18 de setembre del 2014

EL PSC INSTA AL GOVERN A DEIXAR SENSE EFECTE L’AUGMENT DELS COPAGAMENTS ALS DISCAPACITATS TARRAGONINS



“És impossible que una persona amb discapacitat pugui viure amb 132 euros al mes i pugui fer front a tota la despesa derivada de la medicació que necessita, pròtesis i material ortopèdic, alimentació, transport bàsic, productes d’higiene, etc. És intolerable que el Govern hagi reduït les quanties econòmiques destinades al finançament de les prestacions a les persones amb discapacitat. Aquesta mesura ha provocat que aquests ciutadans hagin vist augmentar fins a un 40% el copagament de serveis essencials.”

Així ho han denunciat aquest dijous els diputats socialistes Xavier Sabaté i Núria Segú després de reunir-se amb un grup d’usuaris de la residència de Sant Salvador de Tarragona. En aquest sentit, el PSC ja ha entrat a registre una proposta de resolució al Parlament en la què es demana a la Generalitat que deixi sense efecte aquest augment dels copagaments, amb caràcter retroactiu, i que es garanteixin uns recursos econòmics mínims a les persones en situació de discapacitat de manera que puguin viure amb digitat.

Segons ha explicat la diputada socialista, Núria Segú, “els mateixos usuaris d’aquests serveis ens han dit que la dràstica baixada dels ingressos que rebien per part de la Generalitat els impedeix fer front a les despeses del dia a dia i els condemna a viure reclosos, renunciant a la vida activa que tenien fins ara.”

Per posar només un exemple, una reparació de la cadira de rodes que utilitzen aquests ciutadans ja pot representar una despesa superior a la de la quantia econòmica que reben mensualment. O bé, rebre tan sols 132 euros suposarà que aquestes persones no puguin pagar a un cuidador personal per acompanyar-los fora de la residència quan el cost d’aquest servei és de 15 euros l’hora.

“És indignant que s’augmentin els copagaments als discapacitats, així de clar. Els socialistes estem radicalment en contra d’aquesta mesura tan injusta i no descansarem fins aconseguir que el Govern faci marxa enrere i no carregui la factura de la crisi sobre els col·lectius més vulnerables de la nostra societat, com és el cas dels discapacitats.”


La proposta de resolució del PSC es debatrà a la comissió de benestar i família del Parlament, quasi amb total seguretat el mes de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada