dijous, 27 de juny del 2013

MARIA JESÚS SEQUERA: “AL BAIX PENEDÈS TENIM UNES 1.700 FAMÍLIES SENSE CAP INGRÉS ECONÒMIC MENSUAL I AIXÒ ÉS INTOLERABLE”



“La combinació de crisi econòmica i de retallades dels Governs de CiU i PP està condemnant a moltes famílies a la pobresa. Aquí al Baix Penedès, tenim 12.000 persones desocupades i unes 1.700 famílies amb tots els membres a l’atur, sense cobrar cap prestació o subsidi que els permeti viure amb dignitat”, així ho ha denunciat avui la senadora socialista, Maria Jesús Sequera, qui també ha explicat les propostes socialistes per redreçar aquesta situació.

“La situació d’autèntica emergència social que vivim a la comarca i al conjunt del país exigeix respostes immediates i urgents.” Per la senadora de l’Entesa aquesta acció urgent de la Generalitat hauria de garantir “menjar, casa i una ingressos mínims per a tothom.”

Especialment rellevant és garantir una alimentació nutricional bàsica a tots els infants. “Al Baix Penedès les famílies, les escoles, els ajuntaments i el Consell Comarcal han hagut de fer un esforç addicional per garantir les beques de menjador a les aules ja que la Generalitat no paga en que deu per aquest concepte. A les comarques tarragonines aquest deute ja supera els 4 milions d’euros.”

Maria Jesús Sequera ha explicat que el PSC ha emplaçat als grups que donen suport al Govern, CiU i ERC, ha assolir un gran pacte per garantir que tots els infants tinguin tres àpats al dia, que el Govern pagui el deute que té en concepte de beques menjador i que les famílies més necessitades puguin disposar d’una “targeta de compra” per garantir que totes les famílies puguin disposar d’un paquet d’aliments bàsic.

“Els socialistes també volem posar punt i final al drama dels desnonaments que es viu al carrer. Per això proposem l’expropiació temporal d’habitatges en processos de desnonament hipotecari. També defensem la recuperació de les ajudes al lloguer suprimides per CiU i PP.”

En tercer lloc, els socialistes defensem que els 101.000 habitants de la comarca tinguin garantits per l’Administració uns ingressos mínims que evitin que caiguin en la pobresa i l’exclusió. “En aquest sentit, donem ple suport a la iniciativa popular per aprovar una renda garantida ciutadana que permeti a aquestes 1.700 famílies de la comarca viure amb les condicions de dignitat material que es mereixen.”


Sequera ha conclòs afirmant que totes aquestes iniciatives “són perfectament realitzables si hi ha la voluntat política de fer-ho. Els socialistes no podem romandre callats, alimentant debats estèrils que no porten enlloc, mentre milers de ciutadans estan abandonats a la seva sort, patint de ple els efectes de la crisi econòmica. Per això tornem a estendre la ma per assolir aquest acord de mínims a la comarca i al conjunt del país.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada