dijous, 20 de juny del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE LA GENERALITAT DEU MÉS DE 4 MILIONS D’EUROS EN BEQUES DE MENJADOR I TRANSPORT ESCOLAR A LES COMARQUES TARRAGONINES



El secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat aquest dijous que “la Generalitat deu més de 4 milions d’euros en concepte de beques de menjador i de transport escolar a les comarques del Camp de Tarragona. Només a la comarca del Tarragonès aquest deute ascendeix de 1,9 milions d’euros i no ha parat de créixer en els darrers mesos.”

Josep Masdeu també ha explicat que en el conjunt de Catalunya, segons ha reconegut la mateixa consellera Rigau, aquest deute ja s’eleva per sobre dels 35 milions d’euros. En resposta a una pregunta formulada pel grup socialista al Parlament, la consellera va afirmar que encara es deu el 65% dels imports corresponents al període comprès entre el setembre de 2012 i el març de 2013.

“Els impagaments de la Generalitat suposen un risc real per a la salut de molts infants. Cal tenir en compte que diverses entitats del tercer sector han denunciat casos de malnutrició infantil a diverses escoles del país. L’únic que està aconseguint el Govern d’Artur Mas és que els ajuntaments, els consells comarcals, les escoles i les mateixes famílies estiguin assumint un sobrecost econòmic per aquest servei essencial en el dia a dia escolar.”

Masdeu ha denunciat que “mentre s’aproven retallades dràstiques en els impostos del joc a Catalunya es carrega el pes de la crisi en les famílies, moltes de les quals ja tenen gravíssims problemes per arribar a final de mes, i en la comunitat escolar i educativa, subjecte i víctima des del minut 0 de les retallades del Govern de CiU.”

Des del PSC s’ha tornat a emplaçar a CiU i als seus socis d’ERC a assolir un gran acord de país per aconseguir que tots els nens catalans tinguin garantides les seves necessitats alimentàries bàsiques.

“El mateix Govern reconeix que un 24% dels infants catalans viuen en famílies amb paràmetres de pobresa. Això vol dir que ara, a les portes de l’estiu, quan acaben els col·legis hi haurà nens que no tindran garantit ni un àpat al dia. Els socialistes defensem que cap nen se’n vagi a dormir sense sopar per això hem emplaçat al Govern a garantir tres àpats al dia als infants en risc de pobresa, la reforma de les beques de menjador i l’establiment d’una targeta de compra per tal que les famílies puguin adquirir un paquet d’aliments bàsics que garanteixin una vida amb unes mínimes condicions de dignitat.”


“La situació d’emergència social que viu a Catalunya exigeix respostes immediates i urgents a la situació dramàtica que viuen molts ciutadans. Aquestes persones no poden esperar perquè tenen necessitats ARA. Perdre el temps amb consells assessors que no porten enlloc i no resoldre una alimentació i uns ingressos bàsics per a tothom és un error mortal que el país no es pot permetre”, ha emfatitzat Josep Masdeu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada