dimecres, 19 de juny del 2013

LA JSC DE TARRAGONA ALERTA QUE MÉS DE 1.000 ESTUDIANTS DE LA URV ES PODEN QUEDAR SENSE BECA EL CURS VINENT PER CULPA DE LES RETALLADES DE WERT



El primer secretari de la JSC de Tarragona, Eloi Menasanch, ha alertat avui que les retallades en beques impulsades pel Govern del PP poden comportar que el curs vinent més de 1.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili es quedin sense beca.

“El mateix ministre Wert ha suggerit, en seu parlamentària, una reducció de 300 milions d’euros en el sistema públic de beques que es prepara en el reial decret sobre beques que el Govern de Rajoy vol aprovar aquest estiu. No vull ni imaginar-me l’efecte devastador que això provocarà el curs vinent pel que fa al futur de milers d’estudiants universitaris! Per exemple, un estudi de dues universitats espanyoles assenyala que 85.000 universitaris es quedaran sense beca si les pretensions de Wert tiren endavant.”

Des de la JSC s’adverteix que aquesta retallada de beques se suma a l’augment exponencial de les matrícules i taxes universitàries endegat, en aquest cas, pel Govern de CiU a la Generalitat. “CiU i PP van camí d’aconseguir el seu somni d’una societat dual, on el segment més ric de la població pugui pagar-se els estudis universitaris mentre els fills de les classes populars i treballadores quedin al marge de l’accés als estudis superiors.”

“El senyor Wert hauria de ser receptiu a la reivindicació unànime de la comunitat educativa que exigeix la seva dimissió. És totalment impresentable que en uns moments en què la taxa d’atur juvenil supera el 57%, al mateix temps, se suprimeixin beques i s’augmenti el preu dels estudis universitaris i de la Formació Professional.”

Eloi Menasanch ha recordat que durant aquest curs 35.000 estudiants universitaris en el conjunt de l’Estat ja han perdut la seva beca d’estudis. De fet, el mateix ministeri reconeix que s’ha reduït el pressupost destinat a beques en 110 milions d’euros.

La veritat és que hi ha afirmacions que resumeixen a la perfecció el que acabo de dir. En aquest sentit, només cal recordar les recents declaracions del mateix Wert en les què aquest afirmava que “en els darrers anys s’ha produït una extensió i generalització de l’educació universitària al nostre país i s’ha incrementat la despesa en beques i ajudes a l’estudi. Si convertim en diners el que suposa aquesta taxa d’abandonament vol dir que estem tirant uns tres mil milions d’euros.” Així, tal qual.


Finalment, la JSC ha afirmat que demanarà al grup socialista al Congrés que pregunti quin ha estat l’impacte d’aquesta retallada de beques en el sistema educatiu de les comarques tarragonines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada