dilluns, 17 de juny del 2013

EL PSC DENUNCIA UNA DAVALLADA D’UN 20% DE LES INVERSIONS D’ADIF A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA EN ELS P.G.E. DEL 2012



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha denunciat aquest dilluns una davallada d’un 20% de les inversions d’ADIF a la província de Tarragona entre el que estava consignat en els pressupostes generals de l’Estat per al 2012 i el que s’ha executat realment.

Així, segons dades del mateix ministeri de Foment, la inversió prevista en els pressupostos pel que fa a inversions ferroviàries a la província de Tarragona era de 48.544.000 euros i la inversió real un cop executat el pressupost ha estat de 38.815.000 euros, o sigui un 20% menys del que estava previst.

Maria Jesús Sequera ha recordat que el mateix cap de files del PP per Tarragona, Alejandro Fernández, en presentar aquests pressupostos va afirmar literalment que el Corredor del Mediterrani era una “prioritat” per al Govern del PP. “Doncs bé, a l’hora de la veritat aquesta “prioritat” del PP i del senyor Fernández s’ha traduït en un descens de les inversions del Corredor a la província de Tarragona d’un 18,3%, ja que finalment tan sols s’han executats inversions per un valor de 36.993.000 d’euros dels 45.300.000 d’euros que es van anunciar a bombo i plateret.”

“La veritat és que les mateixes dades posen de relleu la desinversió del Govern de Rajoy a Tarragona. Per exemple, en aquests mateixos pressupostos la inversió ferroviària executada a la província de Barcelona ha estat de 266 milions d’euros, mentre que la província de Girona (amb una població total similar a la nostra) ha assolit una inversió d’ADIF de 152 milions d’euros, és a dir quasi quatre vegades més que la província de Tarragona!”   

La senadora socialista ha afirmat que “tenint en compte aquesta realitat tangible es torna a demostrar que el presumpte “tarragonisme” del PP es queda en l’àmbit de les paraules, a l’hora de transformar aquest “tarragonisme” en fets el senyor Fernández i el PP es queden afònics.”

Així, a banda de les partides destinades al Corredor tan sols trobem partides mínimes destinades a estacions, telecomunicacions, energia, enginyeria i modernització d’estacions, totes inferiors al milió d’euros.  


“És una vergonya. El PP ni tan sols és capaç de garantir les execucions de les inversions que presenta als pressupostos. Potser per això, per evitar-se mals tràngols i passar un mal moment, el senyor Fernández i els diputats del PP de Tarragona han decidit no tornar a presentar i donar compte dels pressupostos al territori que afirmen representar, un fet inèdit en democràcia. En fi...”, ha afirmat la senadora socialista.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada